Grad ulaže u seoske ambulante

Zdravstvena ambulanta u Tomaševcu jedna je od kvalitetnijih u Gradu, ocenili su prilikom posete toj ustanovi zamenik gardonačelnika Goran Kaurić i direktor Doma zdravlja “dr Boško Vrebalov” Borislav Đorđević.
Nakon razgovora sa zaposlenima, Kaurić je istakao da je na tom objektu ipak neophodno izvršiti određene građevinske zahvate kako bi se povećao kvalitet usluga koje ta ustanova pruža stanovnicima Tomaševca.
 
 
 
Dr Đorđević kaže da je zgrada ambulante u tom mestu pre petnaestak godina važila za jedan od najlepših objekata Doma zdravlja.
- I dalje je objekat u relativno dobrom stanju, ali je došlo vreme da se uloži nešto i u normalno održavanje. Ovde nije potrebno mnogo ulaganja i nadam se da ćemo uz pomoć Grada uspeti da održimo imidž amblante kakav je imala do sada. Pacijenti su ovde jednostavno navikli da imaju lepu ambulantu i mi ćemo se potruditi da tako bude i ubuduće – rekao je dr Đorđević.
Kako je istakao, ambulanta u Orlovatu trenutno je jedan od najugroženijih objekata Doma zdravlja, jer su loši vremenski uslovi u proteklom periodu doveli do pucanja cevi.
- Ta ambulanta je zatvorena, stomatološka ambulanta ne radi, zidovi su vlažni i uslovi su prilično loši. Ono što je dobro u celoj toj priči jeste da je u toku javna nabaka za izbor izvođača koji će to sanirati. Nadamo se da će i to u sledećih mesec dana biti urađeno, a Grad je preuzeo obavezu da nam u tome pomogne. To nam je prioritet i to moramo uraditi kako bi objekat priličio svojoj nameni – dodao je dr Đorđević.