Podrška inicijativi ''Glasaj za bebe''

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, potpisao je peticiju za ukidanje PDV-a na proizvode za bebe i uputio apel svim sugrađankama i sugrađanima da se uključe u ovu akciju.
 
"Društvena i socijalna odgovornost su naši zajednički ciljevi i prioriteti i zbog toga pozivam sve da podrže inicijativu da Vojvodina, Zrenjanin budu sredine u kojima svako ima podjednako pravo da planira svoju budućnost i u kojima materijalna situacija nije prepreka za ostvarivanje svojih ciljeva. Ove godine je napravljen pozitivan iskorak i majke beba rođenih od 1. januara ove godine iz Zrenjanina dobijaće 35 hiljada jednokratne pomoći, što je za pet hiljada više nego do sada. Ovo bi trebalo da bude samo jedna u nizu podsticajnih mera jer, podsećam, u nekim gradovima trudnice već dobijaju pun iznos plate, što je i naš cilj. Ujedno, na današnji dan, napominjem da se žene u našem društvu i dalje tretiraju neravnopravno u odnosu na muškarce i da se i dalje ne primenjuje politika jednakih mogućnosti. Žene su i dalje opterećene rodnim ulogama, koje od njih zahtevaju društvo i sredina i zbog toga njihov radni dan traje mnogo duže, što se ne sme tolerisati".
 
Potpisi podrške za inicijativu "Glasaj za bebe" prikupljaju se u preko 50 gradova u Srbiji i do sada je inicijativu podržalo više od 80 hiljada građana, zalažući se time za ukidanje PDV-a i ograničavanje trgovačkih marži do deset odsto na neophodnu opremu i hranu za bebe.