Председник Скупштине града Зрењанина се извињава нападнутим младићима

Председник Скупштине града Зрењанина Александар Мартон посетио је данас Канцеларију заменика омбудсмана града Зрењанина, где је разговарао са Трајаном Панкарићаном, замеником омбудсмана, задуженим за заштиту права националних мањина због инцидента који се догодио 3. марта ове године, када су две особе, студенти мађарске националности, нападнути јер су разговарали на матерњем језику.

 

 

Председник скупштине Зрењанина оценио је инцидент као срамоту за град у коме вас вековима нико не би питао за име, презиме или језик који сте користили. Због тога се извинио нападнутим младим студентима Зрењанинског факултета. Ово је слика о Зрењанину за коју смо веровали да не постоји, рекао је председник, али нажалост постоји зато што постоје људи који користе други језик као разлог физичког напада. Стотину година становници Зрењанина живе заједно без обзира на њихову језичку националност, веру или расу или било какву другу разлику, и изјашњавајући се против таквог понашања јавно, Зрењанин ће остати оно што јесте, оаза за све грађане. Пружамо подршку полицији која је идентификовала и ухватила агресивне нападаче

 

Инцидент се догодио у ресторану брзе хране у Зрењанину. Како је навела полиција, осумњичени су ухапшени због оптужби у вези са националном, расном и верском мржњом.