Prijem za ekipu filma "Žućko- priča o Radivoju Koraću"

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov upriličio je sinoć u Plavom salonu Gradske kuće prijem za ekipu igrano- dokumentarnog filma "Žućko- priča o Radivoju Koraću", na čelu sa glumcem Vladimirom Aleksićem, koji tumači lik Radivoja Koraća, inače Zrenjanincem, i glumicom Tamarom Krcunović.

 


Prijemu su prisustvovali i reditelj i scenarista Gordan Matić, producent Marko Paljić, kao i ostali članovi ekipe, koji su se nakon prijema kod gradonačelnika poklonili i razgovarali sa publikom u bioskopu Cinema gde je film premijerno prikazan.
Film o Radivoju Koraću je dokumentarni esej koji će se osim izuzetnih sportskih podataka iz karijere (99 koševa na jednoj utakmici, najbolji strelac svetskih i evropskih prvenstava, olimpijskih igara, sa neverovatnim učinkom od prosečno 20 skokova i 30 poena po utakmici), karakterističnih slobodnih bacanja, prvog skok šuta, baviti značajem jednog takvog individualca na društvo i njegove transformacije tokom 60-tih. Film o Radivoju Koraću je priča o promociji pravih vrednosti.