Прослава дана студената

Поводом 4. априла, Дана студената, градоначелник града Зрењанина, др Милета Михајлов, у пратњи начелнице Средњобанатског округа Тање Дуловић и потпредседника Скупштине града Предрага Јеремића, посетили су студентски дом „Михајло Предић - др Миша“, где је смештено више од двеста студената.

 

 

 

- Пре свега, желим да честитам свим студентима, улагање у студенте, улагање у децу, у будуће генерације најсвечанија и најдивнија ствар коју можемо да учинимо. У овом тренутку желим да истакнем да смо као локална самоуправа посебну пажњу посветили деци и ученицима и њиховом здрављу. Стога желимо реконструирати амбуланту тако да је могу користити и студенти и други грађани. Амбуланта ће бити отворена за четрдесет дана и биће део Дома здравља "др Бошко Вребалов" - рекао је градоначелник Михајлов.

 

Представник студената Бранислав Сушић каже да је већ годинама традиција да се Дан студената слави и да је већина студената задовољна условима у студентском дому, али им требају филтри за воду и кантина. Амбуланта ће свакако бити од велике користи јер многи студенти овде проводе више времена него код куће, то је леп потез градоначелника - рекао је Сушић.

 

 
 

 

Јован Бјелобаба, директор Студентског центра Нови Сад, каже да је отварање амбуланте, укључујући опште и стоматолошке ординације, важно јер сада студенти неће морати да путују у Нови Сад како би добили лекарске потврде. Према његовим речима, квалитет животног стандарда у студентском дому значајно је побољшан у последњих неколико година.

 

У Зрењанину просечна оцена ових студената је 7,80, а управо они заслужују да им се додели смештај.