Radovi na Domu kulture u Lukinom Selu

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić i zamenik predsednika Skupštine grada Predrag Jeremić obišli su danas radove na zameni stolarije na Domu kulture u Lukinom Selu.
Za taj posao Grad je iz budžeta izdvojio 600.000 dinara, i biće završeni za nekoliko dana.
Kaurić je istakao da je zamena stolarije, stare preko trideset godina, prva faza radova, a da Dom kulture iziskuje i dodatne građevinske radove.
 
 
-Dom kulture je jedino mesto gde mladi, ali i oni stariji mogu sprovoditi svoje aktivnosti, jer, sva udruženja građana u Lukinom Selu koriste ovaj objekat. Trudićemo se da objekat privedemo nameni, a žitelji ovog mesta dobiju lep prostor – rekao je Kaurić.
On je najavio da će pored ovih radova za nekoliko dana početi i radovi na asfaltiranju uliva Košut Lajoša i Svetozara Markovića.
-Taj posao je trebalo biti započet još pre nedelju dana, ali je odložen jer firma Vojvodina put ima određene tehničke probleme. Sada imamo garancije da će taj posao početi za koji dan. Takođe, u planu je i sanacija puta u glavnoj seoskoj ulici, koja je izuzetno opterećena – rekao je on.
 
 
 
Predrag Jeremić je takođe istakao značaj radova na Domu kulture i naveo da je jedanod proklamovanih ciljeva vlasti da se pokuša izjednačiti kvalitet života u selu i gradu.
-Naravno da se to ne može postići preko noći, ali je gradska vlast u poslednje dve godine pokazala poseban senzibilitet za probleme na selu, a dosta, istina manjih, projekata je pokrenuto u selima. Mislim da ovo nikako nije beznačajan projekat za stanovnike Lukinog Sela ako pogledamo da je Dom kulture stecište okupljanja raznih seoskih udruženja i da su oni glavni nosioci društvenog života na selu. Smatram da će ovo umnogome poboljšati kvalitet života u Lukinom Selu, a nadam se da će ulaganja u ovo selo biti nastavljena – rekao je Jeremić