Lokalni službenici iz nedovoljno razvijenih opština u poseti Zrenjaninu

U poslednjoj sedmici maja nastvaljena je edukacija službenika koji rade u Kancelarijama za LER u Bečeju, Novom Bečeju i Novoj Crnji, organizovanjem studijske posete Gradskoj upravi Zrenjanin. Ova studijska poseta imala je za cilj da se učesnici obuke na projektu, koji dolaze iz ove tri opštine, i u praksi uvere šta je sve Zrenjanin u poslednjih nekoliko godina ostvario na planu lokalnog ekonomskog razvoja. Učesnici su nakon razmene iskustava sa kolegama zaposlenim u Odeljenju za LER grada Zrenjanina, obišli Poslovni inkubator centar, Udruženje preduzetnika, BID zonu, slobodnu zonu i dve industrijske zone u ovog gradu.
 
 
Zrenjanin je jedan od malobrojnih gradova u Srbiji koji je sa ciljem osnaživanja svog privrednog razvoja vrlo uspešno razvio i uspostavio širok dijapazon instrumenata i alata za podsticanje LER. Posebno je značajno uspostavljanje i dobro funkcionisanje zone unapređenog poslovanja i slobodne zone, koje poseduje svega nekoliko lokalnih samouprava u Srbiji. Učesnici studijske posete su pored teorijskih modela, koje se upoznali na uvodnom seminaru, ovom prilikom mogli  da se praktično uvere u funkcionisanje i konkretne koristi koje pojedini instrumenti LER-a donose privrednom razvoju zajednice.
Studijska poseta je organizovana kao deo aktivnosti na projketu „Naša zajednička misija-male Kancelarije za LER na putu velikih uspeha“, koji je finansijski podržala Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.