Janjić obišao gradilišta u naselju Gradnulica i Aradcu

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić obišao je danas radove na izgradnji dečjeg vrtića "Alisa u zemlji čuda" u naselju Gradnulica i fiskulturne sale u Aradcu. 
Gradnja objekta vrtića „Alisa u zemlji čuda“ počela je sredinom decembra prošle godine postavljanjem kamena temeljca. 
 
 
Janjić kaže da radovi ipak malo kasne, ali da je u razgovoru sa izvođačima dobio uveravanja da će objekat biti useljiv u prvoj polovini novembra.
- Veliki je pritisak roditelja iz ovog dela grada koji imaju potrebu da upišu decu u vrtić. Završetkom ovog vrtića taj problem biće rešen, ali, nažalost, deca neće moći od 1. septembra da krenu ovde u vrtić, međutim, ni novembar nije daleko tako da očekujemo da sadašnji rokovi budu ispoštovani, ako već oni prvi to nisu bili –  rekao je Janjić.
 
 
On je ukazao da u gradu ima potrebe za novim vrtićima, i ne samo u gradu, već i naseljenim mestima, a da će nova gradska vlast učiniti sve da se oni izgrade tokom naredne četiri godine.
Borislav Beranović, vlasnik firme „Rad“ koja izvodi radove ukazuje da je do kašnjenja radova došlo zbog, kako kaže, tehničke problematike, koji su sada prevaziđeni.
- Bilo je problema jer na početku nismo imali prerađenu projektnu dokumentaciju. Naknadno je ustanovljeno da se mora raditi i sklonište koje je celu priču i stagniralo. Sve je prevaziđeno, dinamika radova sada neometano teče. Sredstava ima i radovi će biti završeni do kraja oktobra – objasnio je Beranović.
 
 
Inače, u gradnju ovog vrtića uložena su sredstva Fonda za kapitalna ulaganja, 60 miliona dinara, 19 miliona je dao Grad, dok je oko tri miliona dinara obezbedila mesna zajednica "Gradnulica".  
Ovo zabavište će, u prvoj fazi, imati kapacitet za 150 dece, dok druga faza predviđa proširenje kapaciteta za još oko stotinu dece. 
Situacija na gradilištu u Osnovnoj školi „Bratstvo“ u Aradcu čini se boljom, budući da se na objektu fiskulturne sale nazire završetak radova, a to je ocenio i Janjić podsećajući i na to da su slični radovi u toku i u Mihajlovu.
 
 
- Juče smo bili svedoci dočeka naših olimpijaca, sa radošću, međutim, trebalo bi se zapitati u kakvim uslovima oni treniraju i kakve uslove našoj deci pružamo kada je o sportu reč. Ovo je sjajna stvar, da svaka škola ima adekvatne uslove, da svako dete, bez obzira d li živi u centru grada ili naseljenom mestu ima iste uslove. Nažalost, ne možemo se pohvaliti da je to tako, jer, svaka četvrta škola nema adekvatne sulove za bavljenje fiskulturom i to će biti jedan od prioriteta nove vlasti – rekao je Janjić.  
 
 
Šef gradilišta, Anđelko Đorđić iz firme BM Kodeks inženjering kaže da je preostalo uraditi završne radove – podovi, keramika, prozori i vrata, kao i spoljašnje uređenje.
- Spremni smo da to odradimo za dvadesetak radnih dana – rekao je Đorđić.
Grad je za taj objekat zdvojio 27 miliona dinara i izgradnjom će biti rešen dugogodišnji problem, jer je sala u kojoj su se unazad tridesetak godina odvijali časovi fizičkog vaspitanja bila neadekvatna i nalazila se u zgradi koja je izgrađena početkom 20. veka, potpuno neuslovnoj od svega 50 kvadratnih metara.