Rekonstrukcija bazena, akva park u planu

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić obišao je danas, sa svojim sardnicima, radove na sanaciji unutrašnjosti objekta zatvorenog bazena. On je tom prilikom istakao da će završetkom tih radova biti umnogome poboljšani uslovi a istovremeno i stvorena mogućnost za, akko je naveo, stvaranje novih olimpijaca i novih državnih pravaka.
 
 
- Zrenjanin je poznat po plivačima, ali i lošim uslovima za treniranje. Mislim da se ovom sanacijom taj problem eliminiše. To je samo prvi korak koji grad čini za plivače i vaterpoliste, u planu je, kao što smo to u predizbornoj kampanji obećavali, izgradnja akva parka. Da hoćemo, napravićemo akva park za vreme našeg mandata, ali ne kao što imamo priliku da vidimo u drugim gradovima, već nam je namera da imamo najbolji akva park u Srbiji. Radimo na tome, krenuli smo u izradu projekata i hoćemo akva park koji će raditi dvanaest meseci i koji će biti prava turistička meka ovde – naveo je Janjić.
 
 
Dušan Damnjanović, upravnik bazena kaže da su radovi počeli ovog leta, a plan je da se završe 1. oktobra.
- Radi se na rekonstrukciji zatvorenog bazena, a koju izvodi firma Kej iz Valjeva. Radimo na zameni pločica, instalacija, sanitarnih čvorova i sve ono što će doprineti da bazen bude funkcionalniji za građane i sportiste. Nadam se da su u toku i pregovori za rekonstrukciju otvorenog bazena, oni bi trebalo da budu završeni iduće godine. I, ako sve bude po planu imaćemo bazen sa kojim možemo da se ponosimo – rekao je on.
 
 
 
Vrednost radova iznosi 17 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Zrenjanina.
Grad je uložio novac i prošle godine kada je izgrađena nova kotlarnica, postavljeni novi sistemi za grejanje i klimatizaciju, rekonstruisana je školjka dečjeg i bazena za odrasle. 
Zahvaljujući novom sistemu grejanja i novoj kotlarnici u potpunosti je eliminisano dotadašnje neracionalno grejanje na paru što je donelo značajne uštede energije i sniženje troškova grejanja. 
 
 
Rekonstrukcija bazena za zrenjaninske sportiste bila je od izuzetne važnosti budući da su bili prinuđeni da treniraju po okolnim mestima, a bazen je jedno vreme, zbog lošeg stanja, bio zatvoren po nalogu inspekcije.