Настављена је стамбена изградња

Данас су се помоћник градоначелника Дарко Каран и члан Градског већа Драгиша Албуљ састали са представницима Републичке стамбене агенције и Министарства грађевинарства и урбанизма како би разговарали о следећој фази изградње стамбеног збрињавања и реализацији пројекта у Зрењанину.

 

 

Дарко Каран оценио је да је Зрењанин на овом пољу много учинио.
- Зрењанин ће бити један од првих градских партнера који ће заједно са Светском банком, Владом Републике Србије и Републичком агенцијом за становање реализовати овај пројекат. Добро је што су локације већ одређене, једна у Панчевачкој улици где ће бити изграђено 70 станова, а друга у Жарка Зрењанина где ће се градити 30 станова - рекао је Каран.

 

 

Према његовим речима, Град Зрењанин ће обезбедити земљиште и инфраструктуру, док Маја Лакићевић из Републичке стамбене агенције каже да ће средства делом обезбедити Град Зрењанин, а делом Банка Савета Европе и републички буџет.

 

Очекује се да ће имати неопходна документа до септембра и да пројекат припреме до краја године како би извођачи могли да започну изградњу следеће грађевинске сезоне. Рок за завршетак радова је 31. децембар 2014.