Gradonačelnik posetio ''Mekaplast'': još 60 radnika do kraja godine

Kompanija "Mekaplast" iz Monaka, koja je prošlog proleća u Zrenjaninu otvorila pogon za proizvodnju plastičnih delova za "Fijatova" vozila iz fabrike u Kragujevcu, proširuje proizvodnju programom za "Suzuki". To je najavio generalni direktor zrenjaninskog "Mekaplasta" Doru Roška, prilikom današnje posete gradonačelnika Zrenjanina mr Ivana Bošnjaka ovim pogonima.
- Odlučili smo da pogone izgradimo u Srbiji zbog "Fijata" u Kragujevcu koji je naš glavni kupac. Za dve nedelje krenućemo i u realizaciju novog projekta za "Suzuki", za fabriku koja je otvorena u Mađarskoj, a u planu je i da proširimo saradnju sa "Fijatom", pošto je u pripremi verzija automobila za američko tržište – rekao je Roška i dodao je da je za ovu godinu planirana proizvodnja u visini od 25 miliona evra.
 
 
      
 
Zrenjaninski pogoni "Mekaplasta" trenutno upošljavaju 194 radnika, a do kraja godine zaposliće još šezdesetak ljudi, čulo se u razgovoru menadžmenta ove fabrike sa gradonačelnikom. "Mekaplast", takođe, planira da u Zrenjaninu, u naredne dve – tri godine, otvori tehnički razvojni centar. - Naši planovi dugoročno su vezani za Zrenjanin – dodao je Roška, ocenjujući da je dosadašnja saradnja sa lokalnom samoupravom bila odlična. On je istakao i potrebu da "Mekaplast" uspostavi saradnju sa visokoškolskim ustanovama u Zrenjaninu, posebno u pogledu obrazovnih profila na koje računa u svojim pogonima i budućem razvojnom centru.
- Svaki investitor je dobrodošao u Zrenjaninu, a posebno kad je reč o renomiranom proizvođaču koji donosi visoku tehnologiju, kao što je to slučaj sa "Mekaplastom". Spremni smo na svaku saradnju koja će biti od obostrane koristi – rekao je mr Ivan Bošnjak.
 
 
S obzirom da je poseta "Mekaplastu" upriličena na 8. mart, Međunarodni dan žena, to je bila i  prilika da rukovodioci fabrike i gradonačelnik zajednički uruče cveće svakoj ženi zaposlenoj u ovim pogonima.
 
     
 
Proizvodni pogon kompanije "Mekaplast" prostire se u dve proizvodne hale, ukupne površine 5.900 kvadratnih metara. Fabrika, u koju je do sada uloženo više od deset miliona evra, predstavlja najveću francusku investiciju u Srbiji u poslednje dve godine.