Dopisništvo RTS pobednik zrenjaninskog turnira ''Igrajmo za 16''

Pobednik memorijalnog turnira u malom fudbalu Radio-televizije Srbije "Igrajmo za 16" u Zrenjaninu je ekipa Dopisništva RTS, koja je za ovu priliku bila pojačana igračima iz Tehničke škole Zrenjanin. Oni su juče, u novoj zrenjaninskoj hali sportova, u finalu savladali ekipu Policijske uprave Zrenjanin sa 4:1. U utakmici za treće mesto Javna ustanova "Sportski objekti" Zrenjanin je pobedila Gradsku upravu Zrenjanin sa 3:1.
 
  
 
Prethodno, u polufinalnim utakmicama, Dopisništvo RTS je pobedilo "Sportske objekte" sa 2:0, dok je Policijska uprava bila bolja od Gradske uprave Zrenjanin rezultatom 3:1.
 
Pehar pobednicima je uručila Zlatana Ankić, članica Gradskog veća Grada Zrenjanina, zadužena za oblast sporta
- Povod za turnir je tužan i to je velika žrtva koju je podneo naš narod. Grad Zrenjanin je imao zadovoljstvo da bude jedna od sredina gde se ovakav turnir održava, rekla je Zlatana Ankić.
 
 
Najbolji strelac na turniru su bili Borislav Gligić iz pobedničke ekipe i Željko Lukić iz Policijske uprave sa po tri postignuta gola. Najstariji igrač je bio Nikola Božović, novinar RTS.
 
 
Pobednički sastav će nastaviti takmičenje u subotu 13. aprila u Beogradu u okviru grupe regioni, gde će im protivnici biti  ekipe iz Užica, Niša, Požarevca, Bora i Kragujevca. Superfinale turnira se igra 21. aprila u SC "Voždovac" na Banjici uz direktan prenos na RTS.
 
Turnir "Igrajmo za 16" organizuje se u znak sećanja na 16 tragično nastradalih radnika RTS u NATO bombardovanju 23. aprila 1999. Ovaj turnir je pozivnog karaktera i već 14 godina okuplja veliki broj predstavnika medija, partnera i prijatelja RTS – a, kao i učesnike iz dijaspore.