Obilaznica oko Zrenjanina - brže do dozvole za gradnju

Povodom izgradnje obilaznog tranzitnog puta oko Zrenjanina, pomoćnik gradonačelnika Darko Karan sastao se danas sa direktorom preduzeća "Putevi Srbije- Centar Sever" Dragan Kostić i predstavnikom projektantske kuće "Gramont".
 
Konkretno, tema sastanka je završna faza projektovanja obilaznice sa građevinskom dozvolom,  a tom sastanku prisustvovali su i direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada", Goran Kravarušić, sa svojim saradnicima i načelnica Odeljenja za urbanizam Gradske uprave Zrenjanin, Ljiljana Pecelj Luburić.
 
 
Karan je nakon sastanka rekao da je, uporedo s građevinskom dozvolom, decembra prošle godine podnet zahtev za lokacijsku dozvolu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine koji je, kako je naveo, svoj deo posla odradio, tačnije, dao lokacijsku dozvolu za priključke, dok se oglasio nenadležnim za neizgrađeni deo obilaznice.
- Sada, u dogovoru sa našom službom za urbanizam, Pokrajinski sekretarijat im prepušta da daju lokacijsku dozvolu za neizgrađeni deo. Samim tim, kada je "lopta u našem dvorištu", vrlo brzo ćemo doći do lokacijske dozvole, odnosno, projektant će preuzeti svoj deo obaveza i brzo možemo doći do projekta sa dozvolom za gradnju, a to nam je svima cilj – objasnio je Karan.
 
Kako je rekao, već su vođeni razgovori sa nadležnima u "Putevima Srbije", a uskoro će uslediti i novi razgovori koji se tču finansiranja.
- Ono što smo najavljivali i što je realno, jeste da trasa od Mihajlovačkog druma do Prvomajske ulice bude urađena ove godine – zaključio je Karan.