Održana 34. sednica Gradskog veća

Na danas održanoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić usvojen je Predlog Rešenja o visini naknade za licencu za obavljanje energetske delatnosti za 2013. godinu, kao i Predlog Zaključka o usvajanju Programa raspodele sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zrenjanina za 2013. godinu.
Članovi gradskog veća doneli su odluku da se izveštaji o radu Kulturnog centra, Gradske narodne biblioteke, Istorijskog arhiva i SAKUD-a vrate na doradu, a usvojeni su izveštaji ostalih ustanova u gradu.
Na današnjoj sednici usvojen je Predlog Rešenja o razrešenju sekretara Gradskog veća grada Zrenjanina, a zatim i Predlog Odluke o izboru po Javnom oglasu za postavljenje zamenika načelnika Gradske uprave grada Zrenjanina. Po Predlogu rešenja Gradskog veća za zamenika načelnika Gradske uprave grada Zrenjanina, postavljena je Ana Kovački.
Članovi Gradskog veća nisu danas prihvatili Informaciju o radu narodne kuhinje. Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić je rekao da to nije učinjeno jer, kako je rekao, tom Informacijom nisu bili zadovoljni.
-Procena je da tu postoje objektivne i subjektivne okolnosti zbog kojih narodna kuhinja ne radi od 1. aprila. Na svu sreću i agilnošću članova Gradskog veća i udruženja preduzetnika, kojima se zahvaljujem, obezbeđena su sredstva i materijal i narodna kuhinja zahvaljujući tome od danas radi do 1. juna ove godine dok se ne zaključi javna nabavka i rad preuzme Centar za socijalni rad – rekao je Janjić.
Dnevni red današnje sednice dopunjen je, na predlog zamenika Janjića, i Zaključkom o zaključenju ugovora o zajedničkoj izgradnji pravoslavnog hrama na Zelenom polju.
- Reč je tome da je poništena odluka od januara ove godine zbog skraćivanja parcele. To su samo tehnički razlozi i potpisuje se ugovor o zajedničkoj izgradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom – pojasnio je on i naveo da će ugovor ubrzo biti potpisan i da donator obezbedi sredstva i započne gradnja tog objekta.
Na predlog člana Gradskog veća Bobana Đukanovića, usvojena je dopuna, a zatim i tačka dnevnog reda kojom će iz budžeta za primarnu zdravstvenu zaštitu biti izdvojena sredstva za angažovanje 4 stomatologa u Aradcu, Melencima, Lukinom Selu i Belom Blatu.