Preduzetnici pomogli rad narodne kuhinje

Narodna kuhinja u Zrenjaninu, koja je prestala sa radom 1. aprila, ponovo radi i to zahvaljujući članovima Gradskog veća i udruženju preduzetnika iz našeg grada.
Radiša Dupljanović, član Gradskog veća zadužen za resor privrede, preduzetništva i turizma založio se za hitno iznalaženje rešenja problema, i kako kaže, Gradsko veće je brzo reagovalo, ali obroci za narodnu kuhinju ne bi bili obezbeđeni da se molbi za pomoć nisu odazvali brojni zrenjaninski preduzetnici.
 
 
- Do zastoja u radu narodne kuhinje došlo je zbog neblagovremenog raspisivanja tendera. Procedura je takva kakva jeste i taj posao trajaće dva meseca. Problem je veliki, i moglo se dogoditi da narodna kuhinja ne radi do 1. juna ove godine, dok se ne zaključi javna nabavka i brigu o njoj ne preuzme Centar za socijalni rad. Stalo nam je da ljudi koji se hrane u Narodnoj kuhinji, i koji su lošeg materijalnog stanja ipak ne ostanu gladni, zato smo pokrenuli inicijativu i zahvaljujući udruženju preduzetnika uspeli smo da organizujemo funkcionisanje kuhinje – rekao je Dupljanović.
Prema njegovim rečima, zahvaljujući donatorima, narodna kuhinja radiće nesmetano do 1 juna.
- Naišli smo na dobar odziv Crvenog krsta, koji su nam dali robu koju su imali na svom lageru, a našoj molbi odazvali su se, između ostalih, Golf ketering, Agroživ, Mrkšićevi salaši, mesara „Kod Neše“, imamo dobar odziv Udruženja pekara iz našeg grada, a pomogli su i ovdašnji preduzetnici koji su uputili novčanu donaciju . Iz tog fonda nabavićemo ono što još nedostaje – rekao je Dupljanović koji se ovom prilikom zahvalio svima koji su se odazvali pozivu i pomogli.