Пријем градоначелника за добитника награде "Спартак" Милана Ковачевића

 Карате судија Милан Ковачевић из Зрењанина добитник је овогодишње награде „Јован Микић Спартак“ која се додељује најбољим спортистима / спортисткињама, спортским радницима и такмичарима из АП Војводине. Награда „Спартак“ основана је 1967. године и најпознатија је спортска награда покрајине. Добитника је примио градоначелник, мр Иван Бошњак и члан Градског већа Златана Анкића. Милан Ковачевић, први судија из Србије који је у октобру 2010. године постављен за светског судију у катама и борбама на 20. Светском сениорском првенству у Београду.

 

   

 

Ковачевић је рекао да се 39 година бавио карате спортом као такмичар, тренер и судија, те да је постављен за судију након седам година међународним судијом

 

Честитајући му градоначелник је рекао да светска признања и награде нашег суграђанина може подржати и град, посебно ако резултати и квалитет говоре сами за себе, а не корупција, политика итд. - рекао је градоначелник.

 

 

Чланица Градског већа задужена за спорт, омладинску и регионалну сарадњу и европске интеграције Златана Анкић, бивша добитница ове награде за карате, истакла је и квалитете Милана Ковачевића као човека.
- Милан је образован и добар спортски радник и веома је скроман човек и у каратеу је постигао више него било који други судија из Србије. Ова награда је признање за његов рад и успех и ово признање можете добити само једном у животу - рекла је Златана Анкић.

 

 

До сада су овом наградом награђена 882 спортиста и спортисткиња. Награду је у име Покрајинског секретаријата за младе и спорт уручила покрајинска секретарка Мариника Чобану.