Prijem za aktere rukometnog meča Srbija - Austrija

Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, priredio je danas prijem za predstavnike evropske rukometne federacije (EHF), sudije i članove delegacija rukometnih reprezentacija Srbije i Austrije koje danas u "Kristalnoj dvorani" igraju meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj, naredne godine. Prijemu su prisustvovali i Zlatana Ankić, članica Gradskog veća zadužena za sport i Ljubomir Stanisavljev, zamenik predsednika Skupštine grada Zrenjanina. 
 
    
 
Gosti Gradske kuće danas su bili Ivan Dolejs, delegat meča ispred EHF iz Češke, sudije Andre Marin Ljorente i Ignasio Garsija Serardilja iz Španije, Filip Vagner, tim menadžer i Nikola Marinović, golman reprezentacije Austrije, Vladica Spasojević, tehnički direktor reprezentacije Srbije i Mazlam Džemailoski, sekretar Rukometnog saveza Srbije za međunarodne odnose i takmičenja. Svi oni izrazili su zadovoljstvo prijemom i smeštajem u Zrenjaninu za obe reprezentacije i uslovima za utakmicu koja se igra danas, s početkom u 18.30 časova. Gosti iz Austrije očekuju težak meč i nadaju se da mogu načiniti iznenađenje, ali su svesni da je naša reprezentacija favorit u ovom meču.
"Drago mi je što sam, nakon niza godina, opet u Zrenjaninu, ovoga puta u novoj, lepoj dvorani. Protiv reprezentacije Srbije, vicešampiona Evrope, pokušaćemo da damo maksimum, a da li će to danas biti dovoljno za neki bod ostaje da se vidi. Srbija je bila dominantna i u prvoj utakmici, ali smo mi pri kraju iskoristili naše šanse i njihov pad u igri. Mi smo u toj utakmici naš cilj ispunili, a možda se nešto slično ponovi i u večerašnjem meču", optimista je Nikola Marinović, golman Austrije, inače rođeni Beograđanin.
 
     
 
"Danas smo u Zrenjaninu da im podarimo pobedu i podsetimo navijače na ona vremena kada je čuveni "Medison" bio prepun na rukometnim utakmicama Proleter – Naftagasa. Očekujemo sada takođe prepunu dvoranu, ali i da se zrenjaninski rukometni klub vrati na nekadašnje staze i na ono mesto koje mu pripada u srpskom rukometu" rekao je Vladica Spasojević, nekadašnji rukometni as, a sada tehnički direktor reprezentacije Srbije.  
 
Gradonačelnik Bošnjak poželeo je svim gostima prijatan boravak u našem gradu, a reprezentativcima Austrije da odavde ponesu lepe utiske, ali da "bodove, ipak, ostave":
"Grad će biti dobar domaćin današnjeg meča, baš kao što je i proteklih nekoliko meseci uspešno organizovao više velikih sportskih događaja, uz odličan odziv publike. Zrenjanin treba na rukometnom putu da označi jednu značajnu stanicu, prepoznali smo inicijativu prispelu iz Rukometnog saveza Srbije, prihvatili orgnizaciju meča i nadam se, doprineli uspehu naše reprezentacije koji očekujem, a to je plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je gradonačelnik Zrenjanina i dodao da, ako sve bude u redu, naš grad treba krajem godine da ugosti i jednu takmičarsku grupu na Evropskom prvenstvu za rukometašice, koje se održava u našoj zemlji. 
 
Za utakmicu Srbija – Austrija vlada veliko interesovanje, ulaznica više nema, pa će "Kristalna dvorana" ponovo večeras biti puna. Za one koji nisu uspeli da dođu do  ulaznice, a žele da vide meč, obezbeđen je direktan TV prenos, na drugom programu RTS.