Sporazum o saradnji između NIS i 10 gradova i opština, uključujući i Zrenjanin

Generalni direktor Naftne industrije Srbije, Kiril Kravčenko i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, potpisali su danas u Beogradu sporazum o saradnji, zahvaljujući kom će Grad Zrenjanin moći samostalno da konkuriše za finansijsku podršku NIS-a za projekte iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama. Osim Zrenjanina, Sporazum su potpisali predstavnici Novog Sada, Niša, Pančeva, Kikinde, Novog Bečeja, Žitišta, Kanjiže, Srbobrana i prvi put Čačka.
 
 
 
Pod sloganom "Zajednici zajedno", NIS je raspisao poziv za javni konkurs za projekte u lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje, i koji će trajati do 10. maja 2013. godine.
 
Sva udruženja građana i druge neprofitne ustanove sa teritorija deset opština i gradova sa kojima je NIS potpisao Sporazum o saradnji, moći će samostalno da konkurišu za finansijsku podršku NIS-a projektima iz navedenih oblasti. Ukupna vrednost celog projekta je 88 miliona dinara i realizuje se u okviru NIS-ovog korporativnog programa "Saradnja radi razvoja", koji kompanija sprovodi već pet godina za redom.
 
 
Ove godine kompanija NIS dodeljuje sredstva koja će se u potpunosti (100 odsto) raspodeliti putem javnog konkursa. Uslovi i propozicije javnog konkursa biće objavljeni na sajtu NIS-a, www.nis.rs, u utorak, 16. aprila. 
 
Zainteresovani mogu slati svoje predloge do 10. maja 2013. godine do 16 časova putem onlajn prijave na veb sajtu www.nis.rs ili putem mejla saradnjaradirazvoja@nis.eu. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu NIS-a www.nis.rs, kao i sajtovima lokalnih samouprava za projekte koji se realizuju na njihovoj teritoriji.
 
Sporazum podrazumeva poboljšanje ukupne društvene i investicione klime, veće učešće NIS-a u rešavanju konkretnih lokalnih problema i realizaciji projekata.
 
 
"Već petu godinu za redom, NIS realizuje program saradnje sa lokalnim zajednicama u Srbiji, i tokom tog perioda naš pristup programu razvoja lokalne zajednice je napredovao. Samo prošle godine vrednost projekta iznosila je skoro 87 miliona dinara. Zadovoljstvo je znati da danas NIS, u okviru saradnje sa regionima, daje ljudima mogućnost da pokrenu svet ka boljem, tako što sami određuju prioritete svoje lokalne zajednice u kojoj žive. Mi pružamo ruku svima koji žele da menjaju svet na bolje", izjavio je na današnjoj svečanosti generalni direktor NIS-a, Kiril Kravčenko.