Zamenik gradonačelnika primio predstavnike FIMEK

Predstavnici fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment FIMEK u Novom Sadu - profesor doktor Marko Carić i doktorant i menadžer fakulteta Borislav Bojić - primljeni su danas u "Plavom salonu" Gradske kuće u Zrenjaninu od strane zamenika gradonačelnika Čedomira Janjića i njegovih saradnika.
 
 
 
Tema razgovora bila je obrazovanje u našem gradu i informacija o mogućnostima otvaranja jedinice ovog fakulteta u Zrenjaninu koji, po rečima zamenika gradonačelnika, želi da ima što više visoko obrazovanog kadra u našoj sredini.
- Želeo bih da podsetim da su, kada smo bili u izbornoj kampanji, svi govorili o obrazovanju mladih Zrenjaninaca, bilo je priča o tome da napravimo banatski univerzitet i raznih ideja, ali naša želja jeste da se to zaista i učini. Stepenica koju treba preskočiti pre "Banatskog univerziteta" jeste da omogućimo mladim sugrađanima, ali i ljudima iz okolnih opština da se obrazuju ovde, u našem gradu. U Zrenjaninu već postoje fakulteti koji su osnovani, rade i imaju tradiciju, između ostalog i FIMEK je tu, dogovaramo saradnju, a hoće li to biti u obliku ispostave ili nekom drugom, videćemo – rekao je Janjić.
 
 
Marko Carić je istakao da je jedna od namera razvijanje viskokog obrazovanja na teritoriji Grada Zrenjanina.
- Cilj je da uspostavimo kontakte, da razgovaramo o potrebama Zrenjanina, željama i vidimo šta bi se moglo učiniti. S jedne starne su nastavak započetih studija, a s druge strane master i doktorske studije, kao i organizovanje specijalističkih kurseva iz raznih oblasti; prava i ekonomije i mi apsolutno želimo da se stavimo u funkciju Zrenjanina i razvoju visokog obrazovanja – rekao je Carić i naveo da ovaj već fakultet pohađaju mladi iz našeg grada.