Prijem povodom dvadesetogodišnjice RVI u Zrenjaninu

Povodom dvadeset godina postojanja i rada Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca (RVI) u našem gradu, zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić primio je danas predstavnike tog udruženja, kao i predstavnike republičkog i pokrajinskog Udruženja RVI. 
Janjić je istakao da Grad Zrenjanin čini napore da ne zaboravi na ratne vojne invalide i njihove porodice.
- Mnogo je prošlo od poslednjih ratova i nadamo se da ih više neće ni biti na našim prostorima, a samim tim ni novih ratnih vojnih invalida,  ali mi naše prijatelje, rođake, očeve koji su stali na branik naše države ne smemo da zaboravimo – rekao je Janjić i istakao da najmanje što lokalna samouprava može da učini jeste da im pruži finansijsku pomoć i podršku i naveo da će tako biti u ubuduće. 
 
 
Željko Vasiljević, predsednik RVI Srbije svih ratova kaže da je to udruženje formirano sa ciljem okupljanja i ratnih vojnih invalida i članova porodica palih boraca u ispravljanju tadašnje nepravde i omogućavanju boljeg socijalnog položaja ove populacije.
- Dvadeset godina posle toga mi smo nekako tamo i gde smo i bili na samom početku, i možda čak i u težem položaju obzirom na tešku materijalnu situaciju u kojoj je cela država. Ipak, ovde u Zrenjaninu, obeležavajući godišnjicu i ovim prijemom pokazano je da čelnici grada imaju razumevanje za njihove probleme. Moram reći da je Zrenjanin i u prethodnom periodu dosta dobro uvažavao zahteve našeg udruženja i populacije, i da je ovoj lokalnoj samoupravi ostao vrlo mali broj zahteva koje treba rešiti. U dogovoru sa zamenikom gradonačelnika dobili smo uveravanje da će to u narednom periodu i biti rešeno – rekao je Vasiljević još jednom se zahvalivši čelnicima grada.
 
 
On je napomenuo da bi Zrenjanin mogao biti primer kako čelnici drugih gradova mogu doprineti boljem položaju ove populacije jer je, kako je naveo, deo nadležnosti za rešavanje njihovih problema na lokalnim samoupravama.
- Država u ovom trenutku kasni za velikim brojem lokalnih samouprava, posebno za onima kakav je Zrenjanin, Mi se ipak nadamo da će popravljanjem materjalnog položaja u zemlji biti popravljen i naš položaj – dodao je Vasiljević.     
 
 
Prema rečima Jovice Pilipovića, predsednika zrenjaninskog udruženja RVI, ovo udruženje radi na tome da što više pomogne svojim članovima, ali da je akcenat dat na pomoći deci.
- Mi se zahvaljujemo na razumevanju lokalne samouprave, jer, da nema toga mnoge akcije ne bismo mogli da uradimo, neke od njih su, primera radi, dodela novogodišnjih paketića deci i pomeni poginulim borcima, a najveća akcija bila je podizanje spomen obeležja u centru grada – naveo je Pilipović.