4. Gradska tamburica u Zrenjaninu

Festival tamburaša Gradska tamburica, 4. po redu, biće održan od 23. do 25. avgusta na platou ispred Vojvođanske banke, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u bašti Pivnice.
Kako je najavljeno, organizatori se se postarali da ta manifestacija i ove godine dobije svoje istaknuto mesto na mapi letnjih gradskih festivala, kao i da bude posećenija od prethodnih.
Nedeljko Golušin je, ispred organizacionog odbora, rekao da je program 4. Gradske tamburice raznovrstan, sa odličnim tamburaškim orkestrima.
 
 
- Ove godine su ljudi koji vode ovaj grad prvi put konkretno stali ispred priče koja se zove Gradska tamburica, a jedna od najjačih kompanija u Srbiji, Telekom Srbija, je generalni sponzor - naveo je Gološin.
Prvog dana manifestacije u večernjim časovima planiran je koncert tamburaša iz Zrenjanina, nakon njih, u 22:30 časova, nastupaju gosti iz Srbobrana – Banda drvena. Po završetku njihovog nastupa binu će zauzeti poznati Zrenjaninski tamburaški sastav Tiriri. 
U subotu, domaćini, odnosno gradski tamburaši počinju sa svirkom u večernjim časovima, a posle njih, novosadski tamburaški sastav – The DjerdaNS, koji stiče veliku popularnost po klubovima Vojvođanske prestonice. Show man, Nikola Kostić, poznatiji kao Lee Man, predvodi ovu grupu i najavljuje sjajan nastup koji počinje u 22:30. Tamburaški orkestar Ego,nastavlja u svom ritmu od  ponoći do 2 sata.
Predsednik organizacionog odbora Ivan Jovanović je ukazao da će  program planiran za nedelju biti i najposećeniji. Tada u večernjim časovima nastupaju gradski tamburaši, a nakon njih Garavi Sokak u 22.30 časova.
Zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev je tom prilikom istakao da je Gradska tamburica manifestacija koja je u lokalnoj samoupravi prepoznata kao svojevrstan brend koji neguje tradiciju i običaje ovog podneblja a kome treba pružiti podršku i unapređivati ga.
- Naš grad ima nekoliko manifestacija koje su prepoznatljive, a jedna od njih jeste i ovaj festival tamburica – istakao je Stanisavljev i pozvao Zrenjanince da dođu i uživaju u programu.
Darko Karan, direktor a.d. Telekom Srbija Zrenjanin je istakao zadovoljstvo što je ta kompanija prepoznala Gradsku tamburicu kao nešto što je vredno ne samo za naš grad.
- Mi smo na adekvatan način uspeli da ovu manifestaciju marketinški podržimo. Telekom Srbije i MTS će imati i svoje štandove a siguran sam da ćemo i u narednom periodu podržati manifestacije u Zrenjaninu, posebno, kao što je to sada slučaj, one imaju i širi društveni značaj.  – rekao je Karan i izrazio da će Gradska tamburica uspeti da preraste u događaj koji će okupiti i posetioce iz regiona. 
Inače, planirano je da za sva tri dana, pred sam nastup prvih tamburaša, najmlađe posetioce zabavlja klovn.
Nedeljko Gološin je napomenuo da će u sklopu 4. Gradske tamburice, organizatori predstaviti i i tradicionalnu ekološku kampanju u saradnji sa JKP "Čistoća i zelenilo", pod sloganom ”Nemoj bilo kako, odvoji i baci ,to je lako”. Kako ej rekao, reč je razvijanju ljudske svesti prilikom odlaganja otpada u kontejnere, a o važnosti ove kampanje biće reči i na samoj manifestaciji.