Trebinje i Zrenjanin bratski gradovi

Predstavnici Trebinja (Republika Srpska) i Zrenjanina potpisali su Povelju o bratimljenju. 
Povelja je potpisana u Trebinju, a zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić je istakao da je to zapravo konačno ostvarivanje višedecenijske želje dela Zrenjaninaca koji su poreklom sa tih prostora, ali i, kako je rekao,  većine Zrenjaninaca jer je odluka o bratimljenju doneta jednoglasno na skupštinskoj sednici.
 
 
- Za tu odluku glasali su i odbornici pozicije i opozicije, što nije uobičajeno za naš parlament. Ovo formalizovanje bratimljenja će svakako pospešiti kulturnu, sportsku a siguran sam i ekonomsku saradnju ova dva područja, Zrenajnina kao centra srednjeg Banata i Trebinja kao centra južne Republike Srpske – istakao je Janjić.
 
 
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević izrazio je zadovoljstvo zbog stvaranja pobratimskih veza sa Zrenjaninom, gradom u kome, kako je istakao, danas živi i radi veliki broj ljudi iz Hercegovine koji su u raznim periodima kolonizacije naseljavali to područje. 
- Potpisivanje Povelje o pobratimstvu sa Gradom Zrenjaninom je višedecenijska želja građana Trebinja i Zrenjanina i opređeljenje da naš narod bude jedinstveniji. Vođeni tom idejom okupili smo se danas sa raznih strana želeći da uputimo poruku podrške srpskom narodu u cilju opšteg napretka svih nas - naveo je Vučurević. 
 
 
Potpisivanje Povelje organizovano je u okviru proslave Slave grada Trebinje kojoj su prisustvovali Ministar pravde Republike Srbije, Nikola Selaković, predstavnici pobratimske oblasti Orehovo-Zujevo u Rusiji i pobratimskih gradova iz Republike Srbije, grada Zrenjanina, Niša i Opštine štrpce na Kosovu.