Udruženje paraplegičara Banata proslavilo svoju slavu

Zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev posetio je članove Udruženja paraplegičara Banata koji su u svojim prostorijama na Motelu, uz molitveni obred i sečenje slavskog kolača proslavili svoju slavu – Preobraženje.
Čestitajući im slavu Stanisavljev je istakao da lokalna samouprava nije zaboravila na njih i njihove  potrebe i da je spremna da ubuduće realizuje niz projekata kojima bi se pomoglo članovima tog udruženja  i za njih biti od izuzetnog značaja. 
 
 
Predsednik Goran Perlić kaže da to udruženje broji oko osamdeset članova i postoji više od dvadeset godina, uglavnom je reč o ljudima koji su povrede zadobili u saobraćajnim nezodama, sa povredama kičmene moždine i kičme, teški invalidi kvadriplegije i paraplegije.
Svoju slavu proslavljaju svake godine i toga se, kako je rekao, neće odreći.
- Nao ovaj dan pozivamo članove da se okupe i mnogi se tom pozivu odazovu jer je to prilika za druženje i opuštanje – rekao je Perlić napominjući da im posete gradskih čelnika, posebno u ovakvim prilikama mnogo znače.
- Naše udruženje ne može da funkcioniše bez podrške gradske vlasti. Mi postojimo dugo godina, a dobro je to što lokalna samouprava za nas ima razumevanja – dodao je on.
 
 
Dosadašnja kuma slave Jelena Kovačić kaže da joj je to bila čast i zadovoljstvo i istakla da su članovi tog udruženja pre svega izuzetno dobri i pozitivni ljudi sa kojima se i privatno druži. 
Novi kum slave Sava Lazin iz Barande kaže da je ranije udruženje Zrenjanina funkcionisalo „pomoću štapa i kanapa“ a da je danas to udruženje koje, kako kaže, postaje institucija i koja je iznedrila mnoge sportiste koji postižu zavidne rezultate na brojnim takmičenjima. 
- Danas biti kum je velika čast, ne samo za mene, već velika čast da se neko seti onoga ko je nešto učinio i bio član udruženja – rekao je Lazin poželevši puno sreće članovima udruženja a gradsku vlast pozvao da upoznaju članove i njihove potencijale i nađu način da im pomognu.