Građevinski materijal za 19 izbegličkih porodica

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak, u ime Grada Zrenjanina, potpisao je danas ugovore o poboljšanju uslova stanovanja sa članovima 19 izbegličkih i interno raseljenih porodica, sa prebivalištem na području Zrenjanina.
 
   
 
Iz budžetskih sredstva grada Zrenjanina za ovu namenu izdvojeno je 4,4 miliona dinara, a pomoć će biti dodeljena u građevinskom materijalu. Materijal je namenjen za popravku i rekonstrukciju, uglavnom, trošnih kuća u kojima žive ove porodice, a koje su pomoć dobile po raspisanom trećem konkursu.
 
   
 
Obraćajući se prisutnima u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Bošnjak poručio im je da Grad brine o sugrađanima kojima je najteže, a to su, po njegovim rečima, upravo oni.
- Nikome nije lako u ovom teškom vremenu, ali, ako taj teret budemo, nekako, zajednički podelili, mislim da ćemo teškoće lakše prebroditi – kazao je on i dodao da će porodice koje su ovoga puta dobile pomoć moći da građevinski materijal preuzmu na određenom mestu i što pre ga iskoriste za popravku svojih kuća.
 
     
 
- Grad Zrenjanin učestvovao je na tri ovogodišnja konkursa, odnosno na svim koji su ponuđeni od strane Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, a trudićemo se da i u narednom periodu, koliko god to bude potrebno, pomažemo ovim ljudima kojih u Republici Srbiji ima najviše u Evropi, više od 400 hiljada – rekao je gradonačelnik Zrenjanina nakon potpisivanja ugovora.