Gradonačelnik obišao gradilište ''Alise u zemlji čuda'' - završavaju se građevinski radovi

Gradilište dečjeg vrtića "Alisa u zemlji čuda", u zrenjaninskom naselju "Gradnulica", obišli su danas v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, Nebojša Malenković i  gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak. Njih su, o trenutnoj situaciji na gradilištu i aktulenim radovima, informisali Petar Popov, koordinator Fonda za kapitalna ulaganja, predstavnici izvođača radova, apatinskog preduzeća "Rad", kao i "Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina".
 
     
 
Podsećamo, izgradnja ovog vrtića počela je sredinom decembra 2011. godine, ali su radovi zbog određenih problema - izmena u projektu, izmena gabarita objekta, zastoja u plaćanju – obustavljani i dinamika znatno usporavana. Konačno, svi problemi su otklonjeni, pa su radovi krajem ovog leta intenzivirani, a danas su se prisutni mogli uveriti da se nazire završetak građevinskih radova, da je ceo objekat pod krovom i da će uskoro uslediti i unutrašnji radovi. Vremenski uslovi, konkretno današnja kiša, više ne smetaju izvođačima radova i planirane aktivnosti se neće prekidati. 
 
   
 
Fond  za kapitalna ulaganja Vojvodine opredelio je 60 miliona dinara za gradnju objekta, 19 miliona je izdvojio Grad Zrenjanin, dok je oko tri miliona dinara obezbedila mesna zajednica "Gradnulica". Ovaj vrtić će, u najsavremenijim uslovima, u prvoj fazi imati kapacitet za celodnevni smeštaj 150 dece, dok druga faza predviđa proširenje kapaciteta za još oko stotinu dece.
 
Nakon obilska gradilišta, gradonačelnik Bošnjak uveren je da će izgradnja ovog značajnog objekta predškolske ustanove biti uskoro okončana.
- Nadamo se da će radovi i njihova dinamika i dalje teći po predviđenom planu, zahvaljujući zajedničkom delovanju Fonda i lokalne samouprave u Zrenjaninu, uz sadejstvo svih saradnika i izvođača radova. Ovo je jedan u nizu projekata koji nas očekuju u vezi sa predškolskom ustanovom, grad ima priliku da se pohvali da je ove godine u vrtiće upisano tridesetoro dece više nego prethodne, da su grupe brojnije i da ćemo, u narednih nekoliko godina, i na drugim lokacijama graditi nove objekte. Najmanje dve lokacije već možemo da najavimo – jedna je na "Bagljašu", a druga na teritoriji mesne zajednice "Bolnica - Berbersko", u naselju "Putnikovo". Nadamo se da će ovaj reprezentativni objekat vrtića "Alisa u zemlji čuda" zadovoljiti sve potrebe lokalnog stanovništva za smeštajem dece i moći ćemo, nadam se, da se za par meseci okupimo ovde ponovo i predamo vrtić na korišćenje našim najmlađim sugrađanima – rekao je gradonačelnik Zrenjanina.
 
   
 
Vršilac dužnosti direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković istakao je značaj ulaganja u izgradnju ovakvog objekta, u delu Zrenjanina u kom živi oko deset hiljada stanovnika.
- Zahvaljujući jednom partnerskom odnosu i razumevanju u vremenu krize, u vremenu kada su sredstva zaista ograničena, uspeli smo da, ipak, pokrenemo gradilište na kom je dinamika radova bila usporena. Danas smo svedoci da se radovi odvijaju i po kišnom vremenu. Po nekoj dinamici, koja nam je sada predočena, građevinski radovi biće gotovi u decembru i tada ćemo pristupiti opremanju vrtića koje, uveren sam, neće dugo trajati, kako bi što pre objekat predali na upotrebu najmlađim Zrenjanincima – naglasio je Nebojša Malenković, a istog je mišljenja i direktor preduzeća koje izvodi radove, "Rad" iz Apatina, Borislav Beranović.
- Rešili smo sve probleme koji su bili uzrok zastoja u radovima i ovi vremenski uslovi sada ne mogu ometati radove, jer je objekat pod krovom. Pored radova na licu mesta, određeni poslovi se paralelno odvijaju u radionici, kao što je priprema stolarije za zatvaranje objekta. Ukoliko priliv sredstava bude išao dogovorenim tokom, nema razloga da ne ispoštujemo rokove za završetak radova koji su danas pomenuti – rekao je on.