Podrška Grada Zrenjanina akciji ''Čep za hendikep''

Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak i zamenik predsednika Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev lično su, i u ime Grada Zrenjanina, iskazali danas podršku članovima Udruženja paraplegičara Banata u njihovoj akciji "Čep za hendikep". Akciju su danas u Gradskom press centru predstavili predsednik Uduženja paraplegičara Goran Perlić i članovi Nenad Krbavac i Zoran Martinov. Cilj je, kako je objasnio Krbavac, da se sakupljanjem plastičnih čepova od pet-ambalaže i njihovom prodajom radi reciklaže, obezbede određena sredstva za nabavku ortopedskih pomagala namenjenih osobama sa invaliditetom, a istovremeno, doprinese zaštiti i očuvanju životne sredine, pa tako akcija dobija i ekološki značaj.
 
   

"Zahvaljujem se predstavnicima Grada Zrenjanina, koji je, uz Naftnu industriju Srbije, podržao našu novu akciju. Ona je humanitarno-ekološkog tipa, s idejom da animiramo stanovništvo sa teritorije Grada Zrenjanina kako bi sakupili što više čepova, koje ćemo skladištiti i distribuirati kompanijama koje se bave reciklažom te vrste plastične mase. Sredstva koja tako prikupimo iskoristićemo za nabavku ortopedskih pomagala, u ovom slučaju reč je o tzv. "lako aktivnim invalidskim kolicima", do kojih je, inače, teško doći a potrebna su većem broju lica s invaliditetom. Kako bi projekat bio što interesantniji i kako bi se u njega uključilo što više ljudi, planiramo da akcenat stavimo na naše najmlađe sugrađane i uključimo škole u akciju, da budu neka vrsta distributivnih centara, ali i da organizujemo takmičenja među školama", kazao je Nenad Krbavac.
 
       

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak podsetio je prisutne da se danas obeležava i "Dan belog štapa" i da se osobama koje su naši sugrađani, a imaju posebne potrebe, mora i na ovakav način pružiti podrška.
 "U akciju su se već uključili pojedini privrednici, iz Gradske kuće ćemo takođe preneti ovu informaciju širem sloju građanstva da, preko osnovnih škola i samog Udruženja, prikupljaju čepove koji će biti namenjeni upravo u navedenu svrhu, i zaista, akcija ima punu podršku i Grada, a nadam se, i drugih institucija i naših sugrađana", rekao je gradonačelnik Bošnjak.
 
       
 
Zamenik predsednika Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev, aktivan je učesnik u svim akcijama organizovanim od strane Udruženja paraplegičara Banata, pa je i sada članovima ovog udruženja pružio podršku.
"Ovim gestom pružili smo primer našim sugrađanima da, zajedno s nama, učestvuju u akciji. Kao čelnici grada sigurno ćemo uraditi sve što je u našoj moći da akcija uspe, a želim da svi naši sugrađani, Zrenjaninci, znaju da će čepovi, koji budu skupljeni, biti upotrebljeni u humanitarne svrhe, kako bi paraplegičarima omogućili jednostavniji i kvalitetniji život", istakao je Stanisavljev.
 
Svi zainteresovani, koji žele da se uključe u akciju i time pomognu Udruženju paraplegičara Banata, mogu se o akciji i učešću u njoj informisati na brojeve telefona 534-610 i 061-1221-11-21. Predviđeno je da akcija traje do kraja godine, odnosno 31. decembra.