Rudolf Valter donirao Gradu Zrenjaninu 50.000 evra

Rudolf Valter, vlasnik kompanije "Fiva Valter Grupa", trgovinskog lanca "Lurdi" i aktivan u humanitarnom radu, predao je danas u Gradskoj kući u Zrenjaninu ugovor o donaciji vrednoj 50 hiljada evra. U ime Grada Zrenjanina, potpis na ugovor stavio je gradonačelnik Ivan Bošnjak, koji je i priredio prijem za gosta, u Plavom salonu Gradske kuće.
 
 
Valter je donaciju dao preko humanitarne Fondacije "Baška" iz Lihtenštajna, na koju je, kako je napomenuo tokom prijema, preneo svoju imovinu, a između ostalog, iz ovih sredstava podižu se i škole u siromašnim delovima Afrike i Azije.   
- Zadovoljstvo mi je da danas gradu Zrenjaninu uručim ovu donaciju, kao što sam zadovoljan što sam većem broju ljudi ovde dao mogućnost za zaposlenje, pre svega u pogonima "Drekslmajera". Iako punim 90 godina, spreman sam da ulažem i da radim dalje – rekao je Valter.
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina podsetio je da je Rudolfu Valteru dodeljena "Nagrada grada Zrenjanina", kako zbog ostvarenih investicija, tako i zbog značajnog humanitarnog rada. On je gostu predložio, a Valter je to i prihvatio, da ova sredstva budu iskorišćena za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva. Simbolično, to je učinjeno upravo danas, kada se širom Planete obeležava "Svetski dan hrane".
- Ova bi sredstva usmerili u nekoliko pravaca: Centru za socijalni rad - za rad Narodne kuhinje, organizaciji "Karitas" – za akciju pomoći u kući i negu bolesnih i starih lica, zatim za 85 besplatnih karata socijalno ugroženim učenicima srednjih škola, kao i za nabavku ogreva za zimu licima koja se nalaze u evidenciji Centra za socijalni rad – rekao je gradonačelnik Bošnjak.
 
   
 
Rudolf Valter, zahvaljujući investicijama u ovoj sredini, prihvatio je Zrenjanin kao "svoje" okruženje i želi da doprinese njegovom prosperitetu. Raspolaže sa 63 hektara gradskog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni "Bagljaš", na kom je izgradio dve hale u kojima posluje jedna od najvećih stranih investicija u Srbiji - Kompanija "Drekslmajer". Naredni njegov poduhvat je bila izgradnja trgovinskog lanca, danas poznatog širom Vojvodine i u Zrenjaninu, kao Supermarket "Lurdi". Kao osnivač humanitarne fondacije izgradio je 6 dečijih sela u svetu. Pored različitih humanitarnih akcija, tradicionalno organizuje podelu novogodišnjih paketića siromašnoj deci širom Vojvodine. Uoči poslednjih novogodišnjih praznika obradovao je  paketićima tačno 9428 dece.