Nastavljena i završena 13. sednica Skupštine grada

Скупштина
Uz prisustvo 59 odbornika, danas je nastavljena 13 sednica Skupštine grada, započeta u petak, 29. novembra.
 
Na samom početku zasedanja, odbornica Snežana Uzelac predložila je dopunu dnevnog reda Zaključkom, na osnovu kog je uvrštena tačka: Predlog rešenja o promeni naziva ulice Ljubljanska u Ulicu Steve Žigona. Ona je i obrazložila zasluge ovog dramskog umetnika i reditelja na nacionalnom nivou, ali i na lokalu, gde je deo života i rada posvetio zrenjaninskom pozorištu. Odluka je usvojena većinom glasova.
 
Odbornici su potom razmatrali tačku dnevnog reda koja je uvrštena kao dopuna zasedanja započetog u petak, a radi se o tački "Razmatranje zapisnika o kontroli sprovedenih postupaka javne nabavke za izgradnju, projektovanje i izvođenje radova, finansiranje i upravljanje postrojenjem za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu i načinu izbora ponuđača "VTE Vasertehnik", datih u informaciji JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin, dana 11. septembra 2013. godine".
 
Nakon kraće diskusije, odbornici su jednoglasno usvojili Zaključak kojim se konstatuje da su odbornici Skupštine grada Zrenjanina razmatrali Zapisnik o kontroli sprovedenih postupaka javne nabavke za izgradnju (projektovanje i izvođenje radova), finansiranje i upravljanje postrojenjem za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu i načina izbora ponuđača datih u informaciji JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin broj 1617 od dana 11. septembra 2013. godine sa dostavljenim prilozima, i da su sa istim upoznati.
 
Takođe, Zaključkom se obavezuje JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin da hitno organizuje sastanak sa predstavnicima "VTE Vasertehnik" i o tome pisano obavesti Skupštinu grada Zrenjanina na jednoj od narednih sednica do kraja 2013. godine.
 
Odbornica Željka Milošević takođe je predložila dopunu dnevnog reda Zaključkom, na osnovu kog su uvrštene tačke o predlozima rešenja o prestanku mandata direktora i imenovanju v.d direktora JP "Radio Zrenjanin", predlog rešenja o imenovanju v.d direktora Narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" i predlog rešenja o dopuni rešenja o imenovanju v.d direktora JP "Rezervati prirode".
 
Za vršioca dužnosti direktora JP "Radio Zrenjanin", većinom glasova imenovan je Nedeljko Golušin, novinar ove medijske kuće, a za vršioca dužnosti direktora Narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" Milan Bjelogrlić, dipl. ekonomista, trenutno na radnom mestu izvršnog direktora za marketing u Novinsko-izdavačkom preduzeću "Zrenjanin" A.D.
 
Predlogom rešenja o dopuni rešenja o imenovanju v.d direktora JP "Rezervati prirode" određuje se da mandat v.d. direktora  počinje da teče od 01.01.2014. godine, a na ovo mesto već je ranije izabran mr Dejan Jovanov.
 
Gradonačelnik Ivan Bošnjak predložio je da se izvrši  izbor novog člana Gradskog veća grada Zrenjanina, a na ovu funkciju, nakon tajnog glasanja, većinom glasova, izabran je Jožef Stojko, profesosr matematike u OŠ "Servo Mihalj" Mužlja, član Saveza vojvođanskih Mađara.
 
Član Gradskog veća Dragan Šašić pismeno je obavestio Skupštinu grada da podnosi ostavku na ovu funkciju.
 
Kako je prokomentarisao predsednik Skupštine grada, Radovan Bulajić, najkasnije do 23. decembra mora biti održana još jedna sednica Skupštine, na kojoj će se pred odbornicima naći predlog Odluke o budžetu Grada Zrenjanina za 2014. godinu.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2193/grb_zrenjanin_150px.jpg