Sednica Gradskog veća - data saglasnost na finansijske planove deset mesnih zajednica

Gradsko veće održalo je danas 61. redovnu sednicu, na čijem su dnevnom redu, osim u jednoj tački, bili predlozi Zaključka o davanju saglasnosti na finansijske planove deset mesnih zajednica na teritoriji Grada Zrenjanina. Kako je obrazložio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, David Dimkić, radi se o mesnim zajednicama koje nisu dostavile ove planove do prethodne sednice, pa su se našle u "drugom krugu" za davanje saglasnosti, dok je u slučaju mesne zajednice "Taraš" izvršena izmena prethodno usvojenog plana, u delu koji se tiče prenetih sredstava. Svi finansijski planovi urađeni su u skladu s Odlukom u budžetu Grada Zrenjanina za 2014. godinu, a Gradsko veće danas je dalo saglasnost na planove mesnih zajednica ''Centar'', ''Jankov Most'', ''Zlatica'', ''Lukino Selo'', ''Mihajlovo'', ''Orlovat'', ''Stajićevo'', ''Tomaševac'', ''Čenta'' i ''Taraš".  Na prethodnoj sednici, ćlanovi Gradskog veća dali su saglasnost na finansijske planove 24 mesne zajednice, pa je današnjim odlukama taj postupak zaokružen.
 
Veće je usvojilo i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmenama i dopuni  Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi grada Zrenjanina.  Po rečima načelnice Gradske uprave, Jasmine Malinić, ovim izmenama ne povećava se ukupan broj izvršilaca, već se u sistematizaciji tri radna mesta usaglašavaju sa stručnom spremom zaposlenih.
 
Današnjom sednicom Gradskog veća predsedavao je gradonačelnik Ivan Bošnjak, odsutan je bio njegov zamenik Čedomir Janjić, a prisustvovalo je svih osam većnika.