Nenajavljeno u obilazak radova u Gimnazijskoj

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišao je danas, nenajavljeno, radove u Gimnazijskoj ulici, a zatim prošetao Sarajlijinom i ulicom Svetozara Markovića kako bi se i sam, na terenu, uverio kako teku započeti poslovi. 


   
 


U ovu, vanrednu kontrolu pozvan je i direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina Goran Kravarušić koji je gradonačelnika izvestio o tome šta je do sada urađeno, ali i planovima i rokovima za konačan završetak.Goran Kravarušić je ukazao da je Direkcija za izgradnju i uređenje grada trenutno najvećim delom angažovano na uređenju centra grada. Kamene kocke iz Savezničke ulice su izvađene i ta ulica je presvučena slojem asfalta, a kamena kocka biće iskorištena za popločavanje Gimnazijske ulice.

  


Po projektu, kolovoz u Gimnazijskoj biće sačinjen od kamenih kocki, a trotoar od behaton ploča.Uporedo, u Sarajlijinoj i ulici Svetozara Markovića trenutno se obavljaju radovi na uređenju trotoara, od behaton ploča, a prethodno je presvučen sloj asfalta kroz te ulice.Od Kravarušića stižu uveravanja da se završetak radova u Gimnazijskoj ulici očekuje do početka Dana piva.


   
 


Gradonačelnik Janjić je istakao da dinamika izvođenja radova mora biti ubrzana i da se započeti posao u Gimnazijskoj ulici, koja, kako je naveo, već poprima izgled jedne od najreprezentativnijih ulica, mora završiti u najskorije vreme.
Pored toga, Janjić je ukazao da će ovakve, vanredne i nenajavljene kontrole, postati praksa, posebno kada su u pitanju poslovi u kojima su angažovana zrenjaninska javna  preduzeća.


  


Kako je istakao, niz je zamerki, ne samo njegovih, već i građana, pa se mnogo toga u gradu mora i može poboljšati. Tako je posle vanredne kontrole radova u centralnim gradskim ulicama, već naredio pojačano košenje trave u gradu i iznošenje smeća, a kako kaže, ni čistoća u glavnoj gradskoj ulici nije na zavidnom nivou. 
- Nadam se da će kontrole javnih preduzeća dovesti do pozitivnih efekata, koje će, naravno, biti primetne i na zadovoljstvo građana – rekao je gradonačelnik Janjić.