Počeli radovi na rekonstrukciji trotoara u centralnim ulicama

Istovremeno, na nekoliko lokacija, izvode se radovi na obnovi saobraćajne infrastrukture i već sada pojedine ulice u centru grada imaju sasvim drugačiji izgled od dugogodišnjeg prethodnog, koji je bio daleko od zadovoljavajućeg. Nakon potpune rekonstrukcije kolovoza u ulicama Sarajlijinoj, Svetozara Markovića, Jevrejskoj i delu Kralja Aleksandra Karađorđevića, za saobraćaj је ponovo otvorena i Saveznička ulica, koja je umesto granitne kocke dobila kvalitetnu asfaltnu podlogu, a radove su uspešno i u rekordnom roku od svega sedam dana izveli radnici novosadskog preduzeća "Put Invest".
 
   
 
U toku su radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže u delu Ulice Stevice Jovanovića, naselju "Mala Amerika", u koju će, nakon ovih radova, stići i putari. 
 
    
 
Novu, dugo očekivanu fizionomiju, konačno poprima i Gimnazijska ulica, deo od Jevrejske do hotela "Vojvodina", gde su počeli završni radovi na popločavanju. U centralni deo ulice, čijom je sredinom izgrađen kanal za odvođenje atmosferskih padavina, ugrađuje se granitna kocka, dok se pešačke staze s obe strane popločavaju behatonom.
 

 
   
 
U ponedeljak su počeli i radovi na izgradnji potpuno novog trotoara u Sarajlijinoj ulici, umesto ruiniranog betonskog i asfaltnog. 
 
   
 
Završeni su i radovi na popločavanju dvobojnim behatonom trotoara duž cele Ulice Cara Dušana i delu Manastirske, koje su izveli radnici preduzeća "Eko gradnja" iz Melenaca.  Ovde su, po prvi put u Zrenjaninu, prilikom popločavanja ugrađene reljefne ploče, čime je obeležena staza za kretanje slepih i slabovidih lica.  
 
Osim estetske funkcije koju bi morale imati sve centralne gradske ulice, sigurno je da će rekonstruisani kolovozi i trotoari doprineti većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.