Priznanja za najbolje među najboljima

Danas je u Gradskoj kući – Gradskoj bašti u Zrenjaninu upriličena svečanost na kojoj su najboljim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina uručene diplome "Vuk Karadžić" i nagrade za učenike generacije u svim školama. 
 
 
 
 
Za školsku 2013/14. godinu, diplome "Vuk Karadžić" i priznanja za učenika generacije, zaslužilo je 150 učenica i učenika u osnovnim i 119 u srednjim školama. U osnovnim školama je 29 učenika generacije, a u srednjim 12. Učenici su nagrađeni diplomama i prigodnim knjigama, a moći će i da besplatno posećuju gradski bazen tokom sezone.
 
Najuspešnijim učenicima obratio se načelnik Školske uprave za područje tri banatska upravna okruga, Staniša Banjanin, a diplome "Vuk Karadžić" i nagrade za učenike generacije uručio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. 
 
   
 
   
 
   
 
Čestitajući im na postignutom uspehu i ostvarenim rezultatima, načelnik školske uprave Banjanin poručio je osnovcima da se nada da će i u daljem školovanju dokazati da su najbolji među najboljima, a srednjoškolcima da su uspeli da upišu željene fakultete i odaberu buduća zanimanja kojima će moći da doprinesu razvoju grada.
- Smatramo veoma važnim za svaku sredinu da najbolji učenici osnovnih i srednjih škola odaberu fakultete i poslove koji će doprineti našoj zajednici, lokalnoj samoupravi s velikim potencijalima i zato smatramo da je lepo i na ovaj način da se obeleži to što su postigli najbolji učenici u osnovnim i srednjim školama – istakao je Banjanin.
 
   
 
   
 
   
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić preneo je učenicima izraze velikog zadovoljstva što mogu danas da se druže u lepom ambijentu Gradske bašte.
- Čestitam vam u ime grada, u ime ljudi koji vode grad i nama je zadatak da stvorimo ambijent u kom ćete, kada završite škole i fakultete koje ste planirali, moći da se vratite u njega i da ga vi vodite, jer ste nešto najbolje što ovaj grad ima – poručio je  gradonačelnik Zrenjanina na današnjoj svečanosti. 
 
   
 
Svečanost dodele nagrada i priznanja učenicima generacije i ove su godine zajednički organizovali Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin".