Bronzana odbojkašica Rada Perović primljena u Gradskoj kući

U Gradskoj kući u Zrenjaninu danas je priređen prijem za talentovanu trinaestogodišnju odbojkašicu Radu Perović, članicu OK "Klek Srbijašume" i pionirske selekcije Srbije. Ona je, igrajući s reprezentacijom, osvojila bronzanu medalju na Balkanskom šampionatu za pionirke, održanom u Ivanjici od 22-26. jula 2014. godine. Radu Perović  primila je članica Gradskog veća za oblast sporta, Zlatana Ankić, a prijemu su prisustvovali i Generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Simo Salapura i trener Rade Perović Duška Bokić.
 
 
Talentovana generacija devojčica, rođenih 2001. godine, predvođena trenerom Aleksandrom Kočoskim, osvojila je treće mesto u konkurenciji s još šest ekipa (Turska, Bugarska, BJR Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Rumunija, Srbija), koje su se u Ivanjici nadmetale u dve grupe. Nakon tri pobede na startu, poražene su od vršnjakinja iz Rumunije i Turske koja je i osvojila šampionat, dok su se naše pionirke morale zadovoljiti bronzom.
 
 
Rada Perović, koja igra na mestu tehničara, lično je zadovoljna svojim nastupom i igrama, a o utiscima sa šampionata kaže: 
- Osam dana uoči prvenstva trenirale smo po dva puta dnevno i to su bili naporni treninzi, ali uspele smo da se dobro pripremimo. Na prvenstvu smo bile treće, protivnicama čestitam i ističem dobru organizaciju takmičenja – ističe Rada i dodaje da odbojku trenira pet godina i da se trudi da redovno dolazi na treninge, što potvrđuje i njen trener, Duška Bokić.
 

- Rada je vredno i dobro dete i izdanak je odbojkaške porodice Kijac. Njen deda je Dušan Kijac, čije ime dovoljno govori u svetu odbojke, njena tetka je igrala odbojku u prvoj ligi i dete nosi taj gen. Međutim, to ne znači ništa ako dete nije vredno i taj njen trud se isplatio. Jako je zahvalna za saradnju, ne samo što se tiče odbojke, već i u vaspitnoj meri i svakom smislu, "upija" sve što joj se kaže i sve će učiniti za cilj koji je sebi zacrtala – ističe Bokićeva. 
 
   
 
Članica Gradskog veća Zlatana Ankić pozdravlja još jedan zapažen rezultat mladih sportista iz našeg grada i kaže da je strategija razvoja sporta u gradu ove godine po prvi put postavljena tako da zaista mogu da se primete rezultati.
- Prošle godine smo imali vrlo ograničen budžet, kojim smo pokušali samo da održimo ono što imamo. Ove godine imamo razvojni budžet, kojim su postavljene i određene smernice razvoja sporta i ako budemo mogli to da nastavimo na duže staze, verujem da će rezultati tek doći. Želimo da imamo vrhunsku odbojku u gradu, pri čemu je akcenat stavljen na klubove MD Zrenjanin i Klek Srbijašume, u kojima je skoncentrisan kvalitet i koji su usmereni ka saradnji sa školicama odbojke, u cilju okupljanja što većeg broja dece. Želimo, pored vrhunske odbojke, da se deca bave sportom, a da se kvalitetan sport vežba i u naseljenim mestima, u ovom slučaju u Kleku, gde je to već tradicija – istakla je Zlatana Ankić. 
 
 
Na uspehu je Radi Perović čestitao i Generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura koji je posebno naglasio njene reči da je na takmičenju uživala. 
- To je ono što je, ustvari, smisao sporta i da svi koji se bave sportom uživaju u onome što rade i rezultat će svakako doći ako se to radi s ljubavlju. Što se odbojke u Zrenjaninu tiče, ona je doživela svojevrsnu renesansu ove godine, došlo je do saradnje između klubova na nivou grada, ženski odbojkaški klub je ušao u viši rang takmičenja, imali smo i bič volej turnir, što je odlična promocija tog sporta, u čemu će podršku dati i Sportski savez grada – kaže Salapura.