''Dani piva'' u Zrenjaninu od 27. do 31. avgusta

"Dani piva", po 29. put, biće održani od 27-31. avgusta 2014. godine, a posetioci će tokom pet festivalskih dana moći da uživaju u brojnim programima, na uobičajenim lokacijama, mahom u centru grada.
 
Svečano otvaranje manifestacije biće na Žitnom trgu označeno zdravicom gradonačelnika Zrenjanina i vatrometom, u sredu, 27. avgusta, u 21 čas, posle čega će početi nagradno takmičenje u brzom ispijanju piva i držanju litarske krigle u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i koncerti grupa "Partibrejkers" i Rambo Amadeus.
 
Na pet lokacija u gradu biće održani brojni koncerti, izložbe i sportska takmičenja. Tako će, uz XI Međunarodni festival folklora "Lala", biti održan i VIII Internacionalni dečiji folklorni festival "Igramo za mir u svetu".
 
 
U ambijentu Gradske bašte pojaviće se renomirani gosti sa svojim sadržajima Lane Gutović - "Obično veče", Marijana Aranđelović- "Stand Up" komedija i orkestar "Lepotice i zver", Rale Milenković i Mirjana Bobić Mojsilović - "Recepti za srećan život".
 
Tokom "Dana piva" koncerte će održati i grupe i pevači zabavne muzike Ognjen Radivojević, Toni Cetinski, Željko Šašić, Željko Samardžić i "Lexington band". U letnjoj bašti Kulturnog centra biće održani koncerti rok grupa "Panta šiklja nafta", "Oružjem protivu otmičara" i "Velliki prezir", a sve u okviru programa "Zrenjanin zove".
 
Sve to biće obeleženo defileom fijakera kroz grad koji će deliti besplatno pivo kao pozivnicu za ovogodišnju manifestaciju.
 
"Dani piva" okupiće i privrednike na tradicionalnom Međunarodnom sajmu inovacija, kooperacija i preduzetništva “INOCOOP” koji se 28-30. avgusta održava u Sportskoj hali "Medison" i ove godine organizuje se po 15. put.

 

Više informacija i program manifestacije na www.danipiva.rs