Gradski čelnici posetili paraplegičare Banata

Zamenik predsednika Skupštine grada Zrenjanina Ljubomir Stanisavljev danas je, zajedno sa sekretarom Skupštine grada Zrenjanina Milanom Mrkšićem, posetio je danas članove Udruženja paraplegičara Banata koji su u prostorijama tog udruženja, uz molitveni obred i sečenje slavskog kolača, proslavili svoju slavu – Preobraženje.

 

 

Čestitajući im praznik, Stanisavljev je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da bude ovogodišnji kum slave.

- Sa članovima Udruženja paraplegičara Banata i ranije sam dobro sarađivao, sa pojedinima sam postao i veoma dobar prijatelj. I zaista, veliko je zadovoljstvo i čast bilo kada su me pozvali da prihvatim kumstvo, što sam rado i učinio. Trudiću se da im pomažem i ubuduće, ali i da svi u ovom gradu shvate da smo jedna zajednica, u kojoj svi imamo ista prava, i moramo se svi zajedno potruditi da ljudima kojima je to potrebno pomognemo – rekao je Stanisavljev dodajući da je današnji praznik proslavljen skormno, ali u drušvtu izuzetno dobrih i vrednih ljudi.

 

 

Snežana Nikolič, članica Upravnog odbora udruženja podsetila je na brojne probleme sa kojima se susreću, posebno na one koji se tiču finansijske situacije.

- Nismo ove godine bili u mogućnosti da proslavu organizujemo na motelu, kao ranije, i pozovemo goste sa strane. Danas su ovde samo najaktivniji članovi, ali smo ipak zadovoljni - kazala jeizmeđu ostalog Nikolič koja je kao jedan od konkternih problema navela prevoz članova.

 

 

- Za rešavanje tog pitanja potrebno je mnogo novca, jer naši članovi su naseljeni i u okolnim mestima. Ipak, pomaka u rešavanju pojedinih problema ima. Dispanzer za žene postao je za nas u potpunosti pristupačan, iako je ranije bio potpuno nepristupačan. Urađena je pristupna rampa, ambulanta prilagođena ženama sa invaliditetom, a uskoro se očekuje i ginekološki hidraulični sto – kazala je Nikolič i navela da se stvaraju mogućnosti da se za ženesa invaliditetom jednom nedeljno, tačnije subotom, obavljaju pregledi, ali da je iza to potrebna pomoć lokalne samouprave koja bi finansirala vozilo i osobu- asistenta koja bi im pomagala.
Udruženje paraplegičara Banata broji oko osamdeset članova i postoji više od dvadeset godina.