Ivana Španović vicešampionka Evrope, čestitka gradonačelnika Janjića

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je srebrnu medalju u skoku u dalj na 22. Evropskom šampionatu u Cirihu. Ona je sinoć, u finalu tog takmičenja, doskočila 6,81 m, samo 4 cm kraće od Francuskinje Lesur, koja je osvojila prvo mesto. Bronza je pripala Ruskinji Dariji Klišinoj skokom od 6,65 metara.
 
Ivana je ostvarila izvanrednu seriju, skakala je ujednačeno, bez ijednog prestupa, a u petom pokušaju zabeležila je rezultat 6,80 m, odrazivši se pritom čak 15 cm od dozvoljene linije odskoka. Najduži skok, za evropsko srebro, ostvarila je već u prvoj seriji i odmah se našla na čelu, gde je bila do četvrte serije, kada je nadmašila takmičarka iz Francuske.   
 
 
Finalnu seriju u skoku u dalj pratilo je izuzetno loše vreme u Cirihu, duvao je jak vetar, a povremeno je padala i kiša. Zbog lošeg vremena odložena je i ceremonija proglašenja pobednika u toj disciplini, tako da ćemo Ivanu Španović na pobedničkom postolju videti u današnjem večernjem programu. 
 
Srbija je pozdravila još jedan veliki uspeh svoje reprezentativke i najbolje atletičarke Balkana, a posebno se njenim izvanrednim rezultatima ponose rodni Zrenjanin, grad u kom je odrasla i započela blistavu sportsku karijeru, i Novi Sad, u kom živi i nastupa za tamošnji atletski klub "Vojvodina".
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uputio je čestitku vicešampionki Evrope, rečima da je još jednom obradovala čitavu Srbiju, a posebno rodni Zrenjanin, koji s pažnjom prati sve njene nastupe. "Srebrna medalja u jakoj, evropskoj konkurenciji, ne znači da si druga, već da si samo za nijansu ovoga puta ostala bez zlata koje ti, siguran sam, neće izmaći na nekom od narednih velikih takmičenja. Čestitam ti na sjajnom nastupu u Cirihu i dostojnom reprezentovanju naše zemlje", poručio je gradonačelnik Zrenjanina Ivani Španović.