Odbrojavanje do početka XXIX ''Dana piva''

Ostalo je još pet dana do zvaničnog otvaranja XXIX "Dana piva", 27. avgusta, ali će dan ranije Zrenjaninci biti pozivani na manifestaciju, uz tradicionalnu povorku fijakera s pivom kroz grad – saopštili su na konferenciji za novinare Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Marica Kosanović, predstavnica JP "Turistički centar Grada Zrenjanina" i Stevica Sokolov, predstavnik Gradskog pres centra. Oni su detaljno predstavili program manifestacije, prateće sadržaje i sve ono što bi trebalo da bude zanimljivo gostma našeg grada i posetiocima  "Dana piva", koji ove godine traju od 27-31. avgusta. 
 
 
Kosanovićeva je najavila učešće brojnih izvođača na centralnoj bini na Žitnom trgu, a program će prve večeri, u sredu 27. avgusta, otvoriti zrenjaninska grupa Šišarke, potom u 21.30 časova sledi svečano otvaranje i vatromet, kvalifikacije takmičenja u brzom ispijanju piva i koncerti grupa Partibrejkersi i Rambo Amadeus. 
- Drugog dana manifestacije, 28. avgusta, na glavnoj bini nastupiće grupe Raskršće, Leksington i Stari grad, u petak, 29. avgusta Melemi, Željko Samardžić i Mesečina, dok subotnji program otvara ABBA tribjut bend. Tog dana nastupiće i Toni Cetinski i Ognjen Radivojević. Finale takmičenja u brzom ispijanju piva takođe je predviđeno za subotu. Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju,. 31. avgusta, na Žitnom trgu se predstavljaju EGO, Željko Šašić i Milan Topalović Topalko – rekla je Marica Kosanović i dodala da je cilj manifestacije i ove godine povećanje broja posetilaca na svim programima.  
 
 
- Na Trgu Zorana Đinđića održaće se po 11. put Međunarodni festival folklora "Lala" i 8. Internacionalni dečji foklorni festival "Deca igraju za mir" i ove godine očekujemo učesnike iz Argentine, Meksika, Paname, Francuske, Rusije, Češke, Slovačke, Bugarske, Rumunije i Srbije, dakle, šarenilo folklora koje će se od 20 do 22 časa svakog dana održavati na tom prostoru, od 27. do 30. avgusta. Nakon folklora svake večeri sledi Tuborg stejdž parti – navodi Kosanovićeva. 
 
 
 
Brojni prateći programi odvijaće se na više lokacija u gradu, a prilagođeni su svim uzrastima i afinitetima. Kao i prilikom ranijih "Dana piva", na platou kod "Vodotornja" organizuje se dečji program, na parkingu "Prevlaka" je dečji zabavni park, u hali sportova "Medison" održava se sajam "Inokop", u letnjem amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina koncerti u okviru programa "Zrenjanin zove". Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe "Zlatni kotlić" seli se u Gimnazijsku ulicu, dok će na Trgu slobode biti organizovana sportska takmičenja. 
 
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić najavio je sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva "INOCOOP" kao priredbu od velike važnosti za našu privredu. 
- Ove godine, u okviru evropskog projekta, imamo goste i izlagače iz dve evropske regije – slovenačke i češke, tako da ćemo ugostiti i strane izlagače. Takođe, 28. avgusta, kada je i otvaranje "Inokopa", biće otvaranje i Olimpijade jugoistočne Evrope u informatici i tehničkom obrazovanju, gde će svoje radove izložiti deca iz osnovnih i srednjih škola iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Prošle godine je ova manifestacija održana po prvi put i bila je dobro ispraćena i tada smo obećali njeno ponovno održavanje. Sada će biti organizovana u holu pozorišta i biće dostupna svima koji žele da vide inovativne i kreativne radove najmlađih – kazao je Radišić.
 
 
Tokom "Dana piva", kao što je već uobičajeno, biće delimično izmenjen  režim saobraćaja u centru grada. Za saobraćaj se zatvaraju Žitni trg, Ulica Koče Kolarova do raskrsnice s UlicomVojvode Bojovića, Ulica Vojvode Bojovića do knjižare "Njegoš", kao i parking u centru grada. U ulicama Koče Kolarova i delom Vojvode Bojovića  biće dozvoljeno podužno parkiranje vozila.