Peticija stanovnika "Gradnulice"

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac razgovarao je danas sa načelnikom Policijske uprave u Zrenjaninu, Bojanom Markovićem, a povodom pritužbi građana Mesne zajednice "Gradnulica“ koji navode da im je  ugrožen mir, a imovina nezaštićena.
 
Santovac je kazao da su se stanovnici Cara Dušana, i okolnih ulica, obratili gradskim čelnicima i uputili peticiju Policijskoj upravi Zrenjanin zahtevajući uvođenje pojačane policijske  patrole, posebno u danima vikenda kako bi se sprečilo uništavanje lične imovine i imovine Grada Zrenjanina od strane nesavensih građana.
- Tu peticiju potpisalo je više od šezdeset građana. Zrenjaninska policja je upoznata sa njihovim problemima, i već, kako mi je rečeno, policijske patrole u toj mesnoj zajednici imaju intenzivnije aktivnosti. Međutim, sada će one  biti "vidljivije“ u odnosu na raniji period i nadam se da će to imati pozitivne efekte – rekao je Santovac.
 
Kako je naveo, pojačanih policijskih patrola biće i u naseljima "Mala Amerika“ i "Ruža Šulman“, jer su i tamo uočene grupe mladih ljudi koji se neprimereno ponašaju i uništavaju imovinu.
 
Inače, stanovnici ulice Cara Dušana su u pomenutoj peticiji naveli da se, posebno vikendom, u noćnim satima, ulicom kreću lica koja neprimerenim ponašanjem – vikanjem, svađom, tučom, lupanjem staklenih flaša i uništavanjem imovine uznemiravaju građane.
- Ta lica ruše telefonske stubove pored trotoara, čupaju oluke i saobraćajne znake, uništavaju nam fasade ispisivanjem grafita, ali i nanose štetu na vozilima koja su naše vlasništvo i uredno parkirana ispred naših kuća. Nastalu štetu nismo u mogućnosti da prijavimo, jer, ne znamo ko su počinioci – ukazali su stanovnici mesne zajednice "Gradnulica“ koji smatraju da je na taj način ugrožena ne samo njihova, već i imovina grada.  
 
Dopis i peticija građana upućeni su načelniku okruga, gradonačelniku, kao i nadležnim u njihovoj mesnoj zajednici.