Gradske stipendije za 18 učenika i 33 studenta

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće svečano su danas potpisani ugovori o stipendiranju sa učenicima i studentima koji su to pravo ostvarili za školsku 2016/17. godinu. Ugovore je, u ime Grada Zrenjanina, potpisao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, u prisustvu člana Gradskog veća Slaviše Vlačića i načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Olivere Lisice.

 

 

 

Reč je o mesečnim stiendijama, a ove godine ugovore o stipendiranju potpisalo je 18 učenika i 33 studenta.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo da putem stipendija dodelimo novčana sredstva najboljim učenicima i studentima, da im olakšamo dalje školovanje i da im novac ne bude prepreka, već podsticaj - rekao je Radišić.

 

 

Naveo je i da se u okviru ovog konkursa tokom cele godine dodeljuju sredstva za stručno usavršavanje u zemlji i inostranstvu i za finanasiranje organizacija takmičenja i olimpijada znanja, kao i za učešće u naučno-istraživačkim projektima i sličnom, odnosno da se na taj način afirmiše dodatno angažovanje učenika i studenata.

 

 

- Za ove namene u budžetu je izdvojeno 5,5 miliona dinara, a želja nam je da naši učenici i studenti budu što bolji, kao što su to i pokazali velikim odzivom na konkurs, da ostanu u našem gradu, a oni koji odu, da budu najbolji ambasadori našeg grada - dodao je pomoćnim Radišić.

 

 

Savina Čolić, doktorand na Tehničkom fakultetu “Mhajlo Pupin”, na studijama inženjerskog menadžmenta kazala je da joj je stipendija od izuzetnog značaja.

 

 

 

- Kao stariji student mogu da kažem da računam na nečiju podršku, koja mi je i uslišena i da su starijim studentima vrata otvorena - istakla je ona napominjući da će nakon završetka studija ostati u Zrenjaninu.