Održan okrugli sto u sklopu "Dana nautike"

U sklopu programa dvodnevne manifestacije “Dani nautike”, koju u našem gradu organizuje Udruženje nautičara "Dunavski propeler" iz Beograda, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Turističkom organizacijom grada, danas je održan okrugli sto, a teme o kojima se govorilo ticale su se nautike u Zrenjaninu.
 
Učešće u radu okruglog stola uzeo je i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika grada Zrenjanina govoreći o revitalizaciji Begeja.
 
 
 
On je ukazao da je, iako grad Zrenjanin za to ima potencijala, najpre potrebno uraditi ozbiljan posao - čišćenje Begeja, za šta je i deo sredstava već obezbeđen zahvaljujući programima prekogranične saradnje koje finansira Evropska unija.
 
Radišić je rekao da je reč o dugotrajnom poslu koji zahteva i ozbiljna sredstva, a da, za početak, oživljavanje reke može da krene izgradnjom pristaništa i uredjenjem obale. Za taj posao je obezbedjeno 6 miliona evra.
 
 
 
 
Krsta Pašković iz "Dunavskog propelera", ukazao je da je potrebno promeniti svest gradjana da ne prljaju Begej, a zatim i da steknu naviku da silaze na obale reke.
 
"Dani nautike" u Zrenjaninu , 22. i 23. marta, organizovani su sa ciljem da se javnosti ukaže na značaj vodnih resursa i podstakne razvoj nautičkog turizma i turizma uopšte u priobalju, kako bi se javnost upoznala sa najvećim poduhvatima u datoj oblasti, kao i sa dosadašnjim višegodišnjim zalaganjem grada Zrenjanina da uspostavi plovnost na Begeju između Zrenjanina i Temišvara i na taj način podstakne razvoj nautičkog turizma u Srbiji.