Venci na spomenik počasnom građaninu Zrenjanina

Polaganjem venaca na spomenik u centru sela, svečanom akademijom i promocijom nove monografije o velikom naučniku, u Idvoru je u nedelju, 12. marta, obeležena 82. godišnjica od smrti Mihajla Pupina (Idvor, 9.10.1854 - Njujork, 12.03.1935.).
 
 
Obeležavanju godišnjice pridružili su se i odbornici Skupštine grada Zrenjanina Jaroslav Stevanov i Robert Sabo, koji su, u ime Skupštine grada, položili cveće na spomenik počasnom građaninu Zrenjanina, koji je tu čast zaslužio 1921. godine.
 
 
U znak sećanja na Mihajla Pupina održan je parastos u crkvi, pomen i položeni su venci kraj njegovog spomenika. Na svečanoj akademiji prisutnima su se obratili sveštenik Nenad Radojčić, predsednik opštine Kovačica Milan Garašević, učitelj Dragiša Matić, Milan Božić, a novu monografiju o Mihajlu Pupinu predstavili su koautori dr Dragoljub Martinović i dr Dragoljub Cucić.
 
 
“Naučnik i patriota Mihajlo Pupin” naziv je monografije čiji je izdavač Dom kulture “Mihajlo Pupin” iz Idvora, a koja na popularan način, pisana za mlade, treba da bude još jedan od podsticaja da Mihajlo Pupin, kao jedna od najznačajnijih ličnosti srpske nauke, kulture i istorije, dobije odgovarajuće mesto u školskim programima. Štampanje monografije omogućeno je zahvaljujući finansijskim sredstvima koje je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.