Besplatan koncert Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije, sutra u Gradskoj kući

Turneju "Filharmonija na severu", Gudački kvartet Beogradske filharmonije  započinje  u Zrenjaninu, u ponedeljak, 10. aprila, koncertom u Baroknoj sali Gradske kuće koji počinje u 19:30 časova. Ulaz je besplatan.
 
- Mi se borimo da se svaki grad, makar dok smo mi u njemu, zbog umetnosti i muzike koju sviramo, oseti "glavnim" i da će svi naši gradovi, ukoliko budu protkani kulturom, biti jednako važni. Naša je misija da svojim koncertima ljude uvek podsećamo na to - rekla je Jelena Dragnić u ime Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije, a povodom sutrašnjeg nastupa u Zrenjaninu.
 
 
Gudački kvartet će se, zajedno sa klarinetistom Veljkom Klenkovskim, predstaviti delima Hajdna, Mocarta i Betovena.
 
Filharmoničari Jelena Dragnić (prva violina), Vladan Lončar (druga violina), Boris Brezovac (viola) i Aleksandar Latković (violončelo), osnovali su Gudački kvartet u okviru ovog orkestra 2011. godine. Ovi beogradski muzičari su prošle godine održali uspešnu turneju "Filharmonija na jugu", kada su nastupali u Vranju, Leskovcu i Aleksincu. Sada će, novom turnejom "Filharmonija na severu", prirediti poseban muzički doživljaj publici u Zrenjaninu, Kikindi (11. april) i Subotici (12. april).