Donacija ''Drekslmajera'' Predškolskoj ustanovi Zrenjanin

U prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i njegovih saradnika, danas su u najmlađem zrenjaninskom vrtiću “Alisa u zemlji čuda” predstavnici kompanije “Drekslmajer” uručili Predškolskoj ustanovi Zrenjanin "SpineScan" aparat za proveravanje i praćenje deformiteta kičme, poremećaja u držanju tela i opsega pokretljivosti kičme i vrata, kao i prateću opremu za sprovođenje korektivnih vežbi (lopte raznih veličina, jež lopte, klikere, hula hop, plastične palice, daske i tube za plivanje) kod dece predškolskog uzrasta.
 
 
 
Kako ističu u toj kompaniji, koja je i najveći poslodavac u srednjebanatskom regionu, planirano je merenje posturalnog statusa sve dece pripremno-predškolskog uzrasta na teritoriji grada Zrenjanina, u prvoj godini projekta njih oko 600, kako bi se nakon dobijenih rezultata krenulo u realizaciju plana korektivnih vežbi.
 
 
Novi generalni direktor “Drekslmajer Grupe” Srbija Mihael Vagner ističe značaj ovog projekta, ali i naglašava spremnost kompanije da doprinese društvenoj zajednici. 
"Smatramo da je ovaj projekat veoma dobar. U savremeno doba, kada deca sve više vremena provode u zatvorenom prostoru, uz televizor ili kompijuter, a sve manje igrajući se, sve je više slučajeva deformiteta kičme kod najmlađih. Oprema koju smo donirali Predškolskoj ustanovi daje mogućnost ranog dijagnostifikovanja problema, sprovođenja korektivnih vežbi, edukacije roditelja i svakako skretanja pažnje javnosti na ovaj problem. “Drekslmajer Grupa” je uvek tu da podrži dobre dugoročne projekte koji su od opšte koristi za zajednicu i od kojih najveću korist imaju naši najmlađi sugrađani", kazao je Vagner. 
 
 
 
Zahvaljujući na donaciji, direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović kaže da je “Dreksmajer” prepoznao značaj fizičkog vaspitanja u tom uzrastu i praćenja deformiteta kičmenog stuba kod dece, te da će, u saradnji sa Dečjim dispanzerom i sportskim lekarima, ta donacija biti primenjena na najefikasniji način. S obzirom da je deo donacije namenjen obuci dece u plivanju, Petrović se osvrnuo i na taj segment aktivnosti Predškolske ustanove. 
“Predškolska ustanova u svom planu i programu svake školske godine realizuje obuku plivanja i ovi rekviziti će olakšati obuku i doprineti da deca brže i lakše nauče da plivaju, što nam je svima cilj”, istakao je Petrović. 
 
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je da je “Drekslmajer”, osim što je najveći poslodavac u gradu i društveno-odgovorna kompanija, što je pokazao i ovom donacijom.
“Zahvaljujem se na tome i novom generalnom direktoru i celokupnom menadžmentu, što vode računa i o našoj deci i što su prepoznali ovaj zanimljiv projekat koji je inicirao Sportski savez grada, zajedno sa Predškolskom ustanovom i siguran sam da će aparatura koristiti, pre svega, onima kojima je i namenjena, našoj deci. Posebno je značajno što nemamo ovakvih aparata i što će od sada neka dijagnostika moći da se radi na drugačiji i kvalitetniji način”, istakao je gradonačelnik.  
 
“Drekslmajer Grupa” posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca u regionu. U nekoliko navrata proširivao je kapacitete i povećavao broj zaposlenih, do sadašnjih oko 3.300. U pogonima u industrijskoj zoni “Bagljaš” montiraju se električne instalacije za proizvođače vrhunskih automobila koje kompanija snabdeva, a u pitanju su renomirani svetski proizvođači. “Drekslmajer Grupa” je internacionalni dobavljač automobilske industrije sa više od 60 pogona u 20 zemalja. Osnovan je u Nemačkoj i trenutno zapošljava oko 60.000 ljudi širom sveta.