FED kup Srbija - Australija: tri dana do meča u Zrenjaninu

Tri dana ostala su do prvih mečeva teniserki Srbije i Australije, u subotu, u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu. Ko će se sastati biće poznato nakon žrebanja u petak, u Baroknoj sali Gradske kuće, a danas su reprezentativke Srbije i selektorka Tatjana Ječmenica Jevtić po prvi put izašle pred novinare i iznele impresije pred ovaj meč baraža za popunu Druge Svetske grupe FED kupa. 
 
 
Selektorka Ječmenica Jevtić nije propustila priliku da kaže da igranje pred domaćom publikom stvara poseban osećaj među igračicama.
„Mnogo im to znači, i kad je puna dvorana i kad je publika aktivna. To proizvodi taj osećaj da ne igraš samo za sebe, da igraš za tim, za još nekog i da su svi nekako uz tebe. Australijanke jesu favoriti u ovom meču, ali mi smo spremne za iznenađenje. Ove devojke još nisu dale svoj maksimum i ja verujem u njih“, kazala je nekadašnja reprezentativka naše zemlje. 
 
Prema najnovijoj svetskoj rang-listi teniserki, najbolji rejting od naših reprezentativki ima Aleksandra Krunić (119). Ona kaže da je predstojeći duel dobra prilika da, između turnira na kojima učestvuju, tenis bude timski sport, a devojke da uživaju u timskoj atmosferi i podrže jedna drugu koliko god mogu.
„Očekujemo punu podršku publike, naročito kad igramo kod kuće, i nadam se da će doći u što većem broju, naročito iz razloga što je Zrenjanin sportski grad. Zaista nam znači ta podrška i nadam se da ćemo je imati za vikend, a mi ćemo ostaviti srce na terenu“, istakla je Krunićeva. 
 
 
Ivani Jorović zadovoljstvo je što igra u Zrenjaninu, za koji je rekla da je prelep grad i da je imala priliku da prošeta i upozna ga.
„Što se tiče terena, podloga nam odgovara, takvu smo i tražili. Selektorka se pobrinula da nam uslovi odgovaraju“, ocenila uslove za igru Jorovićeva, 174. igračica sveta. 
 
Poseban osećaj igranja za reprezentaciju ima Dejana Radanović, iz jednostavnog razloga – za državni tim nastupa u svom rodnom gradu, u kom je načinila prve teniske korake. 
„Tek drugi put sam u timu, ali mi je posebno drago zato što ću imati priliku da igram u svom rodnom gradu i zaista je fenomenalan osećaj, ne može da se poredi sa opcijom da se igra u nekom drugom gradu, tako da mi je izuzetno drago što se igra u Zrenjaninu“, poručila je Radanovićeva, koja trenutno zauzima 331. mesto među najboljim svetskim teniserkama.
 
 
Naše reprezentativke su juče održale i prvi trening u „Kristalnoj dvorani“, koja je potpuno spremna za subotnji duel, a podlogu su isprobale i teniserke Australije. Kao što je to slučaj u svim gradovima, i na svim terenima na kojima se igraju teniski mečevi, i ovde će pored terena, što će  jasno videti i televizijski gledaoci širom sveta, stajati naziv – Zrenjanin. 
 
Podsećamo, komplet ulaznica za ovaj meč, za oba dana (subota-nedelja) košta svega 300 dinara, dok će pojedinačne dnevne karte biti 200 dinara. Do petka ulaznice se mogu kupiti putem interneta, sa sajta agencije „Eventim“:
 
 
U dane mečeva ulaznice će se prodavati na biletarnici Kristalne dvorane, od 10-17 časova. Dueli počinju u 13 časova, u subotu se igraju dva singl meča, a u nedelju dva singla i dubl.