Human gest kineskog preduzetnika

Ugovor o stipendiranju dva učenika osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica i zrenjaninskog preduzetnika Su Haike, vlasnika robne kuće "Zita HK" potpisan je danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, a u prisustvu pomoćnice gradonačelnika Željke Milošević, člana Gradskog veća, Slaviše Vlačića i načelnice Odeljenja za društvene delatnosti, Olivere Lisice.

 

 

Kako je kazala Olivera Lisica, plan je da se učenici osnovnih škola - Marko Miletić i Simon Simonović stipendiraju do završetka srednje škole. 

Su Haike, kako je rekao, sedamnaest godina živi u Srbiji.

- Volim Srbiju i dobre ljude u Srbiji i hoću da pomognem ljudima - rekao je novinarima Haike koji se godinama unazad odaziva humanitarnim akcijama i pomaže pre svega socijalno ugroženim porodicama i školi “9. maj”.

 

 

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovale su i žene iz Asocijacije žena Kine u Srbiji koje će donirati pomoć školi “9. Maj”.

Predstavnica te asocijacije, Mei Chen, takođe kaže da vole Srbiju i da su, tokom dve godine koliko rade, u nekoliko navrata organizovale humanitarne akcije za pomoć deci i ženama.

 

 

Željka Milošević je kazala da je Grad Zrenjanin, grad partner u akciji sa socijalno i društveno odgovornim preduzetnicima i poslovnim partnberima.

- Tako ćemo nastaviti i ubuduće, a nadamo se da će biti još ovakvih organizacija i preduzetnika koji će se uključiti u slične akcije, jer, videli ste, za roditelje te dece pomoć znači mnogo. Takođe, i mi ćemo se na nivou grada potruditi da obezbedimo sve kako bi se ovakvi projekti i ubuduće sprovodili - kazala je ona.

   

 

Sabit Čagalj, koji radi u robnoj kući "Zita HK" , takođe je rekao da se Su Haike rado odaziva i pomaže, posebno deci, te da će tako biti i ubuduće.