Kadeti Vizure Šark pobednici ''Zrenjaninskog košarkaškog U16 kupa 2017''

Pobedom nad ekipom Partizana MTS rezultatom 85:72, kadeti beogradske Vizure Šark sinoć su osvojili “Zrenjaninski košarkaški U16 kup 2017”. Treće mesto pripalo je Lokomotivi Kuban iz Rusije, koja je savladala španski Estudijantes 75:69. U borbi za peto mesto reprezentacija Crne Gore slavila je protiv Makabija Tel Aviv (Izrael) 74:54, dok je sedmo mesto zauzeo domaći Petrovgrad, pobedom nad drugom zrenjaninskom ekipom Proleterom Naftagas 97:85.
 
 
 
Dodelom pehara, medalja i trofeja najboljim igračima, završen je trodnevni, treći po redu “Zrenjaninski košarkaški U16 kup 2017”. Odigrano je ukupno 16 utakmica, u mnogima je rezultat bio neizvestan do samog kraja, viđeno je mnoštvo kvalitetnih košarkaških poteza, a pojedini dečaci, sada šesnaestogodišnjaci, najavili su da na njih uskoro mogu računati i seniorske selekcije klubova za koje su nastupali.
 
 
 
U poluvremenu finalne utakmice, već po tradiciji ovog humanitarnog turnira, nastupili su učenici Osnovne i srednje škole “9. maj”, sa prepoznatljivom porukom na majicama “da razlike ne postoje”. Sredstva prikupljena kroz dobrovoljne priloge posetilaca turnira biće prosleđena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR.
 
 
 
Pobedničko zakucavanje Daniela Ginesa Ronde (Estudijantes) - od zaleta do realizacije
(Foto: Aleksandar Blanuša)
 
Pre finalne utkamice održana su i atraktivna takmičenja u zakucavanju i šutiranju “trojki”. Najbolji šuter bio je Štulić (Vizura Šark), dok je u zakucavanju najuspešniji bio Ronda (Estudijantes).
 
Za najboljeg igrača turnira proglašen je prvotimac Makabija Deni Avdija, dok je priznanje za najboljeg igrača finala zaslužio Marko Popović, član Vizure Šark. Pehare, medalje i plakete uručili su Damir Radončić, organizator turnira, Stefan Atanacković, promoter turnira, Darko Miličić, bivši košarkaški reprezentativac, Dragan Ranisavljević, finansijski direktor kompanije “Gomex” i Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, koji je predao pehar kapitenu pobedničke ekipe i zatvorio turnir. Grad Zrenjanin bio je generalni pokrovitelj turnira, a organizaciju su pomogli Javna ustanova “Sportski objekti” i Sportski savez grada Zrenjanina.