Prijem za predstavnike Univerziteta ''Džon Nezbit'' i svečana dodela diploma

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i pomoćnica gradonačelnika Željka Milošević priredili su danas prijem za predstavnike Univerziteta “Džon Nezbit”, a nakon toga u Baroknoj sali Gradske kuće održana je svečanost dodele diploma za 59 studenata koji su završili strukovne studije na Fakultetu za poslovne studije tog univerziteta iz Beograda.
 
 
“Veoma dugo smo prisutni u Zrenjaninu i danas promovišemo još jednu generaciju naših studenata na ovom studijskom programu. Univerzitet “Džon Nezbit”, bivši “Megatrend”, postoji od 1989. godine, a Fakultet za poslovne studije, koji je i najduže prisutan u Zrenjaninu, postoji od 1998. godine. Univerzitet prati nove tendencije, tako da su i programi koji su akreditovani usaglašeni sa onima koji se uče na evropskom obrazovnom prostoru. Svi programi koje nudimo studentima su akreditovani, a od ove godine, kao novitet, imamo i mogućnost strukovnih studija “na daljinu”, uz pomoć odgovarajuće platforme”, kazala je prof. dr Tatjana Cvetkovski, redovni profesor Fakulteta za poslovne studije Univerziteta “Džon Nezbit”. 
 
 
Grad Zrenjanin ima sa ovim Univerzitetom potpisan ugovor o saradnji, a zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac kaže da je u interesu grada da ima dobru saradnju i sa državnim i sa privatnim fakultetima. 
“Sa našim Tehničkim fakultetom “Mihajlo Pupin” imamo veoma dobru saradnju, finansiramo i određene projekte koji su usmereni i ka fakultetu i ka poslodavcima u Zrenjaninu, a drago nam je što je Grad Zrenjanin prepoznat i od strane privatnih univerziteta i što se otvaraju novi programi u našem gradu, čime se širi mogućnost izbora za naše sugrađane koji žele da studiraju i obrazuju se u svom gradu. Grad je zainteresovan da pomogne svima koji na našoj teritoriji žele da otvore svoja odeljenja fakulteta, a naravno da to budu studijski programi koji su akreditovani”, istakao je Santovac. 
 
 
Pre svečanog uručenja diploma studentima, prisutnima su se u Baroknoj sali Gradske kuće obratili i pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina Željka Milošević, prorektor za nastavu Univerziteta “Džon Nezbit” prof. dr Neđo Danilović i Gordana Stojanović, koordinatorka Informativno-konsultativnog centra studija na daljinu Univerziteta.