Prvi sajam ženskog preduzetništva u Zrenjaninu

U subotu, 10. juna, u Karađorđevom parku biće održan Sajam ženskog preduzetništva “iZRoni”, koji organizuje Udruženje poslovnih žena “Sofia”, najavila je na današnjoj konfereciji za novinare Marijana Kerleta, predsednica tog udruženja.

 

 

Pomoćnica gradonačelnika Željka Milošević kazala je da je Grad Zrenjanin podržao i prepoznao inicijativu i značaj ovakve manifestacije.

- Ono što je veoma bitno, jeste da smo prepoznali ovo kao dobru ideju i stali iza ovog projekta, jer, treba podržati žene i dati im pokretačku snagu i energiju, preduzetnički duh u našem gradu postoji i msilimo da ga treba razvijati. Najbitnije od svega je što će sajam biti početak udruživanja žena, njihovo povezivanje i ekonomsko osnaživanje - kazaal je Milošević ukazujući da će Grad Zrenjanin uvek biti partner , pomagati preduzetnicama i učiniti napor da ovu manifestaciju, uz pomoć i podršku načelnice Srednjobanatskog okruga Snežane Vučurević, podigne na viši nivo.

- Nadamo se da će Grad Zrenjanin biti grad koji je prepoznat po ovoj ideji i Sajmu ženskog preduzetništva - dodala je ona. 

 

 

Najavljujući sajam i zahvaljujući Gradu Zrenjaninu na podršci, Kerleta je ukazala da su učesnice žene - predueztnice koje uredno izdvajaju sredstva za poreze i doprinose, žene koje imaju šta da prikažu.

Kerleta je istakla da će pored predstavljanja preduzetnica iz Zrenjanina i Žitišta, u sklopu sajma, između ostalog, biti održan i Koncert Gudačkog kvarteta, kao i okrugli sto pod o ženskom preduzetništvu, na kome će svoje izlaganje predstaviti doktorka Svjetlana Ždrale.

 

 

Po rečima dr Ždrale biće to stručno predavanje na temu “Kako uspeti u poslu i ne odustati od sopstvene duše” u Konferencijskoj sali Kristalne dvorane.

O predstojećem sajmu govorile su danas i dr Slavenka Petković - Ćurić, kao i Biljana Minić koja je kazala da je ideja nastala jer u našem gradu postoji tendencija da ljudi sede kod kuće i gledaju šta se događa u svetu.

 

 

- I to je obavezno bolje od onoga što se radi ovde, zato smo i smislili naziv iZRoni, jer, i Zrenjanin je lepo ii dobro mesto za ćivot, ali ukoliko se svi potrude i daju svoj doprinos. Ovom prilikom bih pozvala i osobe sa fizičkim problemima da se pridruže i prikažu šta mogu. Pozivam ih da se preko mog primera ugledaju - kazala je ona.

 

Zainteresovane preduzetnice za učešće na Sajmu mogu se prijaviti putem telefona: 063 7148 562.