Održana 13. sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 13. po redu,  održana je danas, predsedavao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, a na dnevnom redu bili su Predlozi Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta na osam katastarskih parcela.

Izvestilac po tim tačkama, Violeta Kučanda Bogasenieva objasnila je da je Grad Zrenjanin aprila ove godine raspisao Javni oglas za otuđenje gradskog građevinskog zemljišta na teritoriji grada - na opremljenim lokalitetima.

 

 

 

- Na taj oglas javilo se jedanaest investitora, zainteresovanih za izgradnju. Od toga usvojeno je deset ponuda. Na lokalitetima za porodičnu izgradnju najviše zainteresovanih bilo je za parcele u ulici Uroš Predić, gde su prodate skoro sve parcele, dok je na lokalitetu Baranjska prodata jedna parcela - kazala je ona.

 

 

Navela je i da je u Industrijskim zonama bilo zainteresovanih investitora za izgradnju poslovno - proizvodnih objekata, jedan za parcelu u zoni “Jugoistok”, a drugi za zonu “Plinara” gde je investitor kupio 10.000 kvadrata.

- Posledica tog javnog oglasa danas je predloženo usvajanje rešenja o otuđenju svih th parcela. Najbitnije je reći da će od ovog oglasa Grad Zrenjanin prihodovati najmanje u iznosu od oko 23 miliona dinara - rekla je Violeta Kučanda Bogasenieva.

Nakon toga sledi zaključivanje ugovora sa gradonačelnikom čime će se detaljnije regulisati prava i obaveze između grada i kupaca, oodnosno investitora.

 

 

 

Gradonačelnik Janjić je rekao da današnja sednica praktično bila završetak oglasa za prodaju gradskog građevinskog zemljišta. 

- Na naše veliko zadovoljstvo mogu reći da su skoro sve parcele koje smo stavili na konkurs našle novog vlasnika, zadovoljstvo je što će se graditi dosta novih kuća, ali i stambenih zgrada. Očigledno je stambena izgradnja zaživela i naravno, posebno mi je zadovoljstvo što su i dva placa u industrijskim zonama prodata - rekao je gradonačelnik Janjić.

 

 

 

On je kazao da u Zrenjaninu posle dužeg perioda niču nove stambene zgrade i investitori nalaze kupce za stanove, što je znak da je stambena gradnja u našem gradu oživela.