Pomoć Grada Zrenjanina pčelarima i stočarima

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas ugovore sa pčelarima na osnovu Konkursa za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i košnica, kao i ugovore sa stočarima o dodeli teladi.

 

 

Pre potpisivanja ugovora, gradonačelnik je obraćajući se poljoprivrednicima u Velikoj sali Gradske kuće rekao da Grad Zrenjanin opredeljuje ozbiljna sredstva za podsticaj poljoprivrede, do sada ratara i stočara, a od ove godine, kako je ranije i najavljivao, i pčelarima.

 

 

- Veoma sam ponosan na svoj tim, što imaju dobre ideje, ali i što sam u prilici da se vidim sa vama i ne samo da potpišemo ugovore, već i da čujem vaše predloge, a mnogo je predloga došlo upravo od nesposrednih proizvođača - korisnika ovih sredstava, kao i na to što možemo da vam pomognemo. U prethodne dve godine podelili smo 93 steone junice simentalske rase i ugovorom je predviđeno da svaki stočar koji na poklon dobije junicu dužan da vrati žensko tele kako bi akcija bila nastavljena. Danas delimo i telad i nastavićemo sa ovim programom” kazao je on.

 

 

Gradonačelnik Janjić rekao je i da je iznenađen odzivom pčelara na Konkurs za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i košnica.

 

 

- Nisam bio preveliki optimista da će biti zainteresovanih ljudi za ovaj program, međutim, mnogo je više zainteresovanih nego što smo opredelili sredstava, a to je pokazatelj da postoji zainteresovanost i da nije loše to što radimo. Zbog svega toga razmišljamo da raspišemo još jedan, sličan konkurs ovome, jer, vidimo da je pčelarstvo na našoj teritoriji u ekspanziji - rekao je gradonačelnik Janjić. 

 

 

Za realizaciju Konkursa za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i košnica za pčelarstvo u 2017. Godini predviđen je ukupan iznos od tri miliona dinara, a iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi iznosi 100.000 dinara.